Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare tåka stoppet Bjørn

SKRAUTVÅL (Dagbladet): Bare tremila gikk etter planen for Bjørn Dæhlie i går. Han skulle feire gullet i privat selskap i Holmenkollen. Men like før helikopteret skulle lette, kom tåka. Derfor endte skikongen aleine på hotellrommet likevel.

Dagbladet fulgte Bjørn Dæhlie helt inn på rommet i går. Litt etter klokka 18.30 la han gullmedaljen på bordet og satte premiekunsten i sofaen sammen med seg sjøl og en bunke gratulasjonsfakser fra sponsorne. Det gjorde ikke noe å få av seg skoene etter ti timer med bevegelse og stress.

- Litt verre enn normalt, sier Bjørn.

Han snakker ikke om gulløpet. Der gikk Bjørn Dæhlie som ei klokke, utklasset konkurrentene og vant sitt tolvte NM-gull (nå fire bak Oddvar Brå).

Men etter løpet var det Bjørns tur til å kjempe mot klokka. Han ble innkalt til dopingkontroll. Det var aldri lagt inn i tidsskjemaet - særlig når det tok over halvtimen å få ut av seg de nødvendige dråpene.

Leide helikopter

Derfor ba Bjørn pent om å få slippe pressekonferansen og løp rett til bilen der hjelper og gammel storløper Lars Erik Eriksen satt og ventet.

- Jeg trenger en dusj, sier Bjørn.

- Vi får finne et sted på veien, svarte Eriksen.

- Men hvorfor så travelt, Bjørn?

- Jeg skal til Oslo.

Mer ville ikke skikongen ut med om den saken. Før vi lirker ut at han skal i privat ærend og at reisemålet er Holmenkollen.

- Kjedelig. Helt uinteressant, sier Dæhlie.

Greit nok for oss. Men viktig nok for Bjørn til at han hadde leid helikopter de 18,6 landeveismilene til Oslo. Piloten Ole Martin Almlid sto klar og ventet på Fagernes Lufthavn.

Kostbar dusj

På veien til flyplassen kjørte Bjørn innom Fagernes Hotell, lånte seg et rom og tok en kjapp dusj.

Han angret nok på at han ikke lot svetten vente da han kom til flyplassen.

For i løpet av et kvarters tid tettet tåka og snøværet såpass til at flyværet forsvant.

- Kan ikke fly nå, sier Almlid.

- Da blir jeg her, sier Bjørn.

- Hva med rutefly klokka 18.30?

- Neeei, jeg skal jo tilbake hit til i morgen.

Bjørn måtte innse at været ble hans eneste overmann i går. Han likte ikke det heller.

Spisetid

En pust i bakken seinere gikk derfor veien tilbake til Fagernes Hotell og premieseremonien. Det er tross alt greit å ta imot gullet på ordentlig. Særlig når det er fire år siden Bjørn sist sto øverst på pallen i NM.

Med gullet rundt halsen durte Bjørn og Eriksen løs på siste etappe - den tre kvarters bilturen på holkeføre til hotellet på Beitostølen.

- Mye mas i dag, Bjørn?

- Ja.

- Det er vel ikke middag før halvsju, spør Bjørn.

- Klokka er 18.37 den, Bjørn, sier Eriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling