GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær var 14 år i Manchester United og hentet lærdom fra en av tidenes mest vellykkede managere, sir Alex Ferguson. Solskjær har en klausul i kontrakten med Molde som gjør at han umiddelbart kan overta en Premier League-klubb om tilbudet skulle komme. Er tilbudet fra United, kan han forlate Molde vederlagsfritt. Foto: AP/Jon Super
GODE VENNER: Ole Gunnar Solskjær var 14 år i Manchester United og hentet lærdom fra en av tidenes mest vellykkede managere, sir Alex Ferguson. Solskjær har en klausul i kontrakten med Molde som gjør at han umiddelbart kan overta en Premier League-klubb om tilbudet skulle komme. Er tilbudet fra United, kan han forlate Molde vederlagsfritt. Foto: AP/Jon SuperVis mer

- Bare tanken på at Solskjær erstatter Ferguson er fantastisk

Fjørtoft tror gårsdagen overbeviste skeptikerne.

Molde er fortsatt i vill festrus etter fotballsuksessen. Kampen for å beholde Ole Gunnar Solskjær kan gi klubben tømmermenn ganske fort.

Manageren har allerede takket nei til flere tilbud fra engelsk fotball. Jan Åge Fjørtoft snakker i nesten lyrisk stil om Solskjær.

Søndag forsvaret Molde seriegullet etter 1-0 over Hønefoss. Klubben har gjennomgått en kraftig profesjonalisering etter at Solskjær kom inn vinteren 2011.

- Hvor lenge får norsk fotball ha Solskjær i eliteserien?

- Det er nesten umulig å si. Det handler veldig mye om timing i fotball. Når det gjelder det å bli Manchester United-manager, så har Solskjær gjort første steg mot det som en gang kanskje kan bli en realitet. Bare en slik tanke om at en av «våre» kan være aktuell som erstatter for Alex Ferguson, er jo fantastisk for norsk fotball, sier Jan Åge Fjørtoft til NTB.

- Men det er flere United-spillere som er lansert som dette opp gjennom årene. Jeg spilte selv under Bryan Robson i Middlesbrough. Vi var på et tidspunkt oppe på tredjeplass på tabellen i Premier League.

Robson klarte aldri å følge opp suksessen og jobbet videre i Bradford, West Bromwich og Sheffield United før han begynte som landslagstrener i Thailand (2009).

Ny trend Solskjær feiret søndag tittelforsvaret i regnværet.

- Det er veldig hyggelig for norsk fotball at folk som Solskjær og Ronny Deila (Strømsgodset) gjør det bra. De er unge og våger å tenke nytt både som trenere og ledere. Samtidig er jo nesten hele U21-landslaget nå oppe på A-laget.

SPILTE SAMMEN PÅ LANDSLAGET: Solskjær og Jan Åge Fjørtoft. Foto: (Rune Petter Ness/NTB)
SPILTE SAMMEN PÅ LANDSLAGET: Solskjær og Jan Åge Fjørtoft. Foto: (Rune Petter Ness/NTB) Vis mer

Fjørtoft tror Solskjærs suksess blir lagt mest merke til i England.

- Han har et stort navn der fra tiden som spiller. Etter det første Molde-gullet vil jeg tro reaksjonen hos en del klubber var: Dette kan hvem som helst klare. Nå er nok innstillingen at Solskjær virkelig kan gjenskape bedriften. Så jeg vil jeg tro klubber tenker at tiden er inne for å forlate hjemlandet.

- Nei takk I mai var Solskjær i samtaler med Aston Villa, men han valgte å takke nei. Senere er nordmannen lansert som sjef i flere andre engelske klubber.

Etter dobbeltsuksessen i Molde har hans managerrenommé fått et kjempeløft. Solskjær returnerte til Norge fra jobben som trener for Manchester Uniteds reservelag for snaut to år siden.

Solskjær har en klausul i sin Molde-kontrakt. Den gir ham rett til å bryte avtalen dersom han velger å signere med en Premier League-klubb.

(NTB)