Bare tap for Vålerenga

ØSTFOLDHALLEN (Dagbladet): Vålerenga- Haugesund 2- 3. Tre personlige feil og tre baklengsmål på en halv time ga Vålerenga en elendig start på årets Storhall-turnering. To reduseringer av Tom Henning Hovi ga spenning i sluttminuttene, men Tom Nordlies elever måtte tåle et nytt tap.

- Etter den første halvtimen var jeg redd for at det skulle bli reprise av Odd-kampen, der vi tapte 1- 5, sier Nordlie til Dagbladet etter kampen.

- Men i den siste halve timen synes jeg vi kom bra tilbake.

Nordlie og Vålerenga har valgt å vektlegge prestasjoner og ikke resultater i de innledende treningskampene.

- Jeg så tendenser i dag. Vi har bare trent sammen i to uker, og jeg tror det blir bra hvis vi får litt tid. Samtidig har vi ikke god tid. Det bør fungere til seriestart, sier Nordlie.

Den tidligere Odd-treneren er realist foran Tippeliga-starten.

- Vi må nok regne med å kjempe for å overleve. Vi har mistet elleve spillere fra i fjor, og må skape resultater ved hjelp av spillere som var reserver i fjor, sier Nordlie.

Tom Henning Hovi var mannen som fikk liv i kampen med to scoringer i løpet av ti minutter halvveis i andre omgang.

Vel så viktig var Pascal Simpsons inntreden. Svensken ga Vålerenga det spillepunktet de hadde manglet.

  • Nyinnkjøpte Erik Hagen debuterte i første omgang. Etter tolv minutter tapte han en duell med Anders Blomquist, og det sto 0- 1. Men den tidligere Strømsgodset-spilleren viste også tegn til at han kan bli en nyttig spiller for Vålerenga.

- Ikke glem at gutten har slitt med bronkitt i flere måneder. Nå skal han i tillegg operere ei tå, men jeg regner med at han er tilbake om ei ukes tid, sier Nordlie.