Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare to av boikottjentene på landslaget

I Landsems første tropp.

TILBAKE FOR NORGE: Marie Knutsen ble tatt ut i Eli Landsems første landslagstropp. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
TILBAKE FOR NORGE: Marie Knutsen ble tatt ut i Eli Landsems første landslagstropp. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

||| ULLEVAAL (Dagbladet.no): Om noen dager er det nøyaktig ett år siden fem Røa-spillere takket nei til landslaget, etter at samarbeidsklimaet med landslagssjef Bjarne Berntsen var kraftig forurenset.

Nå har Eli Landsem overtatt som sjef på trenerbenken, og Røa-jentene stilte seg - i hovedsak - umiddelbart disponible for Norge.

Men bare én av fem var med da Landsem i dag presenterte troppen som skal møte Nederland og Slovakia i VM-kvaliken: Marie Knutsen.

- Jeg har tatt ut de spillerne som i dag er best og i best form, sier Landsem til Dagbladet.

HENNES FØRSTE TROPP: Eli Landsem presenterte i dag hennes første landslagstropp. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX
HENNES FØRSTE TROPP: Eli Landsem presenterte i dag hennes første landslagstropp. Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX Vis mer

Tok ringerunden
Kort tid etter at hun tok jobben som landslagssjef, tok hun kontakt med spillerne som ikke har vært på landslaget det siste året: Marie Knutsen, Siri Nordby, Guro Knutsen, Marit Fiane Christensen, Lene Mykjåland (alle Røa) og Lise Klaveness (Stabæk).

- Jeg tok ringerunden, og alle vil være med videre. Marit Fiane Christensen ønsker derimot landslagsfri ut året. Selv om ikke alle er med nå, tror jeg dette er spillere Norge vil få god bruk for i framtida, sier den ferske landslagssjefen.

Toppseriens toppscorer, Lene Mykjåland, er ikke med i troppen - men hun har vært ute med en lårskade i flere kamper i høst.

MED IGJEN: Lise Klaveness takket ja da Eli Landsem ringte. Foto:  Bjørn Sigurdsøn  / SCANPIX
MED IGJEN: Lise Klaveness takket ja da Eli Landsem ringte. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer

Lise Klaveness er derimot tilbake på landslaget, etter at hun for to år siden havnet i en klinsj med eks-sjef Berntsen.

Vil møte gutter
Norge overrasket mange da jentene tok bronse i EM tidligere denne sesongen, og Landsem ønsker å bygge videre på dette. Hun forteller at hun på sikt ønsker å sette sitt preg på laget, men nå i starten får hun lite tid til dette.

Jentene skal nemlig ut i VM-kvalik om 12 dager - og da venter Nederland på Nadderud, et lag som også kom til semifinalen i EM.

- Bjarne og jentene gjorde en kjempejobb i EM, og vi skal bygge videre på disse gode opplevelsene. Vi skal ta videre det gode forsvarsarbeidet som er gjort og så skal vi utvikle det offensive spillet mot etablert forsvar. Men det er ikke sånn at jeg skal revolusjonere landslaget, sier Landsem.

Hun ønsker imidlertid flere testkamper mot gutter. Landslaget brynet seg mye mot gutte- og juniorlag tidligere, men har ikke spilt så mange slike kamper de siste åra.

- Det har vært en suksessfaktor tidligere og behovet er enda større nå som Toppserien er utvidet og forskjellene er større på toppnivå, sier Landsen.

Sjuende på Fifa-rankingen
Etter EM-bronsen klatret Norge opp tre plasser til sjuendeplassen på Fifa-rankingen. Tyskland og Sverige er nå eneste europeiske lag foran Norge.

- Det gir nok et ganske riktig bilde av hvor vi er, og det er viktig for seedingen videre. Og så skal vi på sikt selvfølgelig klatre mer, sier Eli Landsem.

Men først altså kamper mot Nederland og Slovakia, og veien til VM i Tyskland sommeren 2011 er lang og tøff. Det holder nemlig ikke å vinne gruppa, for Europa har bare fire sikre plasser og det skal spilles åtte grupper. Puljevinnerne møtes derfor til playoff, og de fire vinnerne av disse kampene går til VM. Playofftaperne får sjansen i et nytt omspill.

- Nederland er det klart tøffeste laget i gruppa vår, og da får vi jo også bronsefinalen som ikke ble spilt i EM, sier Landsem.

Norge møter Nederland på Nadderud 24. oktober og Slovakia på Skagerak Arena fire dager etter. Hviterussland og Makedonia er de to siste lagene i gruppa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling