Bare to gamle kanonskyttere er foran Linka

Disse har scoret hyppigst for Norge.

STORSCORERE: Heidi Løke og Linn-Kristin Riegelhuth scorer begge mye mål. Linka er blant de fremste i landslagets historie. Foto: BJØRN LANGSEM
STORSCORERE: Heidi Løke og Linn-Kristin Riegelhuth scorer begge mye mål. Linka er blant de fremste i landslagets historie. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

HERNING (Dagbladet): Linn-Kristin Riegelhuth er en målmaskin som få andre, selv om det har kladdet litt i de siste EM-kampene.

De siste åra har hun klatret kraftig på landslagets scoringsstatistikk. Med 659 fulltreffere har hun bare fem foran seg på lista.

Og som 26-åring har hun mange gode håndballår i vente.

Suveren Grini Det blir derimot vanskelig å gjøre noe med Kjersti Grini, som har 1003 mål for Norge.

I snitt scorer Linka 3,90 mål per kamp. Av dem med over 300 landslagsmål er det bare Grini (4,99) og Catrine Roll-Matthiesen (3,94) som har har puttet hyppigere.

- Det er sånn dere har oversikt over, jeg tenker ikke noe på sånt. Jeg har vært med ganske lenge nå og føler jeg bidrar for laget med mine kvaliteter. Jeg kan bare fortsette å gjøre så godt jeg kan. Jeg føler jeg har mye å bidra med både på og utenfor banen, sier Riegelhuth til Dagbladet.

- Men det er vel et bevis på at du har levert på landslaget over lang tid?

- Jeg tenker bare på at jeg skal gjøre så godt jeg kan for laget til enhver tid, så får det stå som det står på tavla etterpå. Det som betyr noe er at laget vinner.

Omskolert De siste åra har Linka gradvis blitt dyttet fra backen og ut på kanten. Hun spiller høyreback fortsatt, men er nå hovedsakelig kantspiller på landslaget.

Larvik-trener Karl Erik Bøhn sier at Riegelhuth er blitt mer komfortabel med kantrollen nå.

- Hun ville jo være bakspiller og bare det, men vi ble nødt til å utnytte den ekstreme hurtigheten og den voldsomme spensten. Og så er hun ikke stor og kompakt nok i noen situasjoner, hun er ikke Grit Jurack.

Derfor har Linka innfunnet seg med at hun må veksle mellom de to plassene.

- Vi har tenkt på lagets beste og da har Linn-Kristin vært veldig god til å ta den rollen, sier Bøhn.

Og se ikke bort fra at Linka klinker til igjen mot danskene i morgen. Hun ble Norges toppscorer i VM i fjor, med 54 mål. I EM 2008 scoret hun flest av alle (51) og i OL-finalen samme år banket hun inn ni.

PÅ PLASS I DANMARK: Linka ankom spillerhotellet sammen med Katrine Lunde Haraldsen i ettermiddag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
PÅ PLASS I DANMARK: Linka ankom spillerhotellet sammen med Katrine Lunde Haraldsen i ettermiddag. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer