Bare tre av ti nordmenn sier ja til OL i Oslo

Ikke flertall i noen deler av landet.

DÅRLIG OPPSLUTNING: Eli Grimsby (til høyre), sjef for Oslo 2022-søknaden, må se en stadig synkende oppslutning rundt arrangementet. Her sammen med generalsekretæren i Den norske olympiske komité - Inge Andersen. Foto: SCANPIX
DÅRLIG OPPSLUTNING: Eli Grimsby (til høyre), sjef for Oslo 2022-søknaden, må se en stadig synkende oppslutning rundt arrangementet. Her sammen med generalsekretæren i Den norske olympiske komité - Inge Andersen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en ny meningsmåling svarer 57,6 prosent at de ikke ønsker et OL i Oslo i 2022. Bare 31,9 prosent sier ja til vinter-OL i hovedstaden.

Undersøkelsen er gjennomført av InFact for avisa Nordlys, og viser en tilbakegang på 2,1 prosent for ja-folket siden forrige måling. Andelen som er usikre, har økt med tilsvarende til 10,4 prosent.

Ikke i noen deler av landet er det flertall for et OL. Motstanden er størst i Nord-Norge der 80 prosent sier nei og bare 8,9 prosent sier ja. Vestlendingene deler skepsisen til nordlendingene ettersom hele 63,9 prosent av de spurte på Vestlandet sier nei, og 20,8 prosent ja.

I Oslo er det også nei-flertall. Der sier 50 prosent nei og 44,4 prosent ja til OL.

Førsteamanuensis og leder for Seksjon for kultur og samfunn ved Norges idrettshøgskole, Dag Vidar Hanstad, innrømmer at knappe 32 prosent er et veldig dårlig tall for tilhengerne av vinter-OL.

- De har en stor jobb å gjøre. Oppoverbakken er bratt, sier Hanstad, som tidligere har jobbet for å få OL til Oslo.

Idrettshistoriker Tom A. Schanke, som tilhører de som ønsker et OL, skulle ønske at oppslutningen var bedre, men sier at han ikke har gitt opp kampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer