Bare Trine kan redde Norge

SEVILLA (Dagbladet): John Ertzgaard (22) er vårt eneste lyspunkt så langt i friidretts-VM. Semifinale på 200 meter viser at han har potensial til å bli en medaljekandidat om et par år, men det er en fattig trøst for norsk friidrett som med unntak av Trine Hattestad står uten klare gullkandidater.

Som sprinter har John valgt det vanskeligste av alt i friidrett: Kampen om å bli verdens raskeste. Kan Raufoss-gutten bli det?

Så lenge han tror det selv, spiller det ingen rolle hva jeg mener.

  • 22-åringen fikk målt seg mot Maurice Greene i går og dagens semifinale vil uten tvil gi inspirasjon til å bli enda bedre. Han er dessuten en morsom fyr som med sin utstråling vil bli norsk friidretts mest attraktive sponsorobjekt.

Gårsdagens prestasjon var nok en bekreftelse på at vi er inne i et generasjonsskifte. De «gamle stjernene» som Geir Moen, Steinar Hoen og Vebjørn Rodal presterer ikke lenger på så høyt nivå som før, eller går skadd i store deler av sesongen.

  • At Jim Svenøy røk ut, var forventet etter en miserabel sesong med mislykket høydetreningsprosjekt. Verre var det med Ketill Hanstveit som landslagsledelsen trodde kunne være medaljekandidat. I går ble lista for høy for stavhopper Trond Barthel, og 10-kjemper Benjamin Jensen måtte gi seg på grunn av kneskade.

I går holdt Vebjørn Rodal pressekonferanse der bare et utenlandsk TV-team møtte opp for å snakke med vår OL-mester. Han sier det selv: Hvorfor skal noen interessere seg for meg når jeg ikke presterer bedre enn jeg gjør?

Vi får se i morgen. Hvis ikke Vebjørn klarer finaleplass og vår andre mann på 800, Tor Øyvind Ødegård , ikke kommer seg til semifinalen, har sesongen vært en fiasko for begge.

Unggutten Marius Bakken gleder seg til dagens 5000 meter. Debutanten er et kjempetalent og må overgå seg selv for å komme til finale.

Da står vi igjen med tre utøvere som kan gi Norge et medaljehåp: Trine Hattestad og Pål Arne Fagernes i spyd, samt Hanne Haugland i høyde.

  • Bare Trine kan redde Norges ære med en gullmedalje.