KRISERAMMET: Her dirigerer Ståle Solbakken sine tropper til seier mot Peterborough i september. I den perioden vant Wolves fem av seks kamper. Nå har de ni på rad uten seier. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpix
KRISERAMMET: Her dirigerer Ståle Solbakken sine tropper til seier mot Peterborough i september. I den perioden vant Wolves fem av seks kamper. Nå har de ni på rad uten seier. Foto: Sam Bagnall / NTB scanpixVis mer

- Bare tull fra A til Å

Solbakken om påstandene om spillermisnøye i Wolves.

(Dagbladet:)
Ståle Solbakken trente to skandinaviske lag i perioden 2003-2011: HamKam og FC København. 59 prosent av kampene han ledet i Tippeligaen og Superligaen, endte med Solbakken-seier.

Så dro han ut - og møtte kraftig motgang.

I tida etter Skandinavia-jobbingen har han bare vunnet 14 av 50 ligakamper - altså 28 prosent - som manager i Köln og Wolverhampton.

Ni uten seier
Jubileumskampen utenfor Norge og Danmark fant sted tirsdag kveld. Den endte i tap mot Millwall, og forlenget rekka uten Wolves-seier til ni oppgjør.

Misnøyen vokser, supporterne synger ikke så fint lenger, og nå kommer medierapportene om misnøye i garderoben:

Lokalradiostasjonen BBC Radio West Midlands hevder spillere har klaget til styret på Solbakken, fordi metodene hans ikke fungerer.

- Det er bare tull, fra A til Å, sier Solbakken til Dagbladet.

- Det er det eneste som er hundre prosent sikkert. Jeg og spillerne er enige om veien. Det er ikke problemet i det hele tatt, understreker han.

For Solbakken føler han har en god dialog med gruppa:

- Det gjelder å være åpen og ærlig. Vi må ha en diskusjon, og selvsagt må de få komme med sitt syn. Vi er enige om veien, og vi er enige om at vi har gode treninger. Vi taper stort sett alltid med ett mål, etter én god omgang. I perioder i hver kamp er vi veldig gode, i andre perioder er vi for dårlige. Det gjelder å få de lange periodene til å vare enda lengre, og få flere marginer i vår favør, sier Solbakken.

- Som nå på tirsdag. Det er typisk oss at Millwall scorer på sin eneste sjanse i andre omgang, mens vi misser våre før pause, og ikke får en straffe vi skulle hatt da. Vi får ikke noe gratis.

- Ond sirkel
Da Solbakken tok over Wolves etter nedrykket i sommer, var han bevisst på at spillerne var litt for godt vant med å tape fotballkamper. Han klarte å snu trenden. En stund.

- Vi vant fem av seks kamper, og vi så bra ut. Defensivt var vi veldig gode, og vanskelig å score på. Men det ble borte, vi gjorde flere feil, og ble straffet for det. Marginene gikk mot oss. Det ble en ond sirkel. Den må vi ut av.

- Føler du selv at det brenner et blått lys for deg?

- Det gjør det alltid. Jeg prøver å tenke minst mulig på det, jeg prøver å gjøre gjør det jeg kan få gjort noe med: Skaffe resultater, sier Solbakken.

Wolverhamptons neste kamp er borte mot Bristol City på lørdag. Bristol City ligger under streken, fire plasser under Wolves.

- Det spiller ingen rolle hvem vi møter. Alt er like vanskelig nå, det handler bare om å få seieren og få tilbake trua igjen, uansett hva motstanderen heter, sier Solbakken.

- Kan ikke fortsette
Solbakkens mangeårige assistenttrener Bård Wiggen, som fra nyttår får samme rolle under Jan Jönsson i Rosenborg, føler med sin venn i The Championship.

- Ståle er realist, og vet han ikke kan fortsette å tape kamper, sier Wiggen, som likevel tror Solbakken klarer å håndtere krisesituasjonen på riktig måte.

- Han tåler presset som følger med jobben, og lever godt med det. Men når du ikke vinner fotballkamper, er det jo ingen artig situasjon å være i. For Ståles del fører det til at han jobber hardere og hardere. Jeg er ikke bekymret for ham personlig, men jeg er bekymret over at han ikke vinner kamper, sier Wiggen.

- Og han har jo sagt selv at det ikke vil være bra for ham om han mislykkes også i Wolves.

Solbakken og Wiggen måtte forlate Köln i vår, tre runder før serieslutt i Bundesliga.

- Møter Ståle nå noen av de samme mekanismene som dere gjorde i Köln?

- Jeg tror egentlig ikke det. Wolves er en mer renslig klubb enn Köln. Det er klart du alltid vil kjenne på enkelte mekanismer når du ikke vinner fotballkamper, men i Köln var det så mange spøkelser i administrasjonen og organisasjonen og overalt rundt. Du måtte se deg over skuldra internt. Det er mye ryddigere i Wolverhampton, sier Wiggen.

SKJERPER STÅLE: Bård Wiggen tror motgangen gjør at Ståle Solbakken jobber enda hardere.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
SKJERPER STÅLE: Bård Wiggen tror motgangen gjør at Ståle Solbakken jobber enda hardere. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer