- Bare tull om Northug

Langrennssjefen lover at Northug skal være like tilgjengelig i ski-VM som tidligere.

BARE SJEFEN FÅR: Sportssjef Åge Skinstad rister på hodet av dem som mener det er oppsiktsvekkende at Petter Northug ikke skal skrive autografer under ski-VM i Oslo til vinteren. Her fra juni da Northug skrev under kontrakten som binder ham til landslaget. Foto: Tormod Brenna
BARE SJEFEN FÅR: Sportssjef Åge Skinstad rister på hodet av dem som mener det er oppsiktsvekkende at Petter Northug ikke skal skrive autografer under ski-VM i Oslo til vinteren. Her fra juni da Northug skrev under kontrakten som binder ham til landslaget. Foto: Tormod BrennaVis mer

||| (Dagbladet): VG slo i dag opp på forsiden at Petter Northug skal skjermes ekstra under VM på hjemmebane. 

Sportssjef Åge Skinstad reagerer på oppslaget «Får ikke møte folket under VM i Oslo»

- Det er bare tull, sier Åge Skinstad til Dagbladet.

Ikke tid - Det er bare å lese det jeg har sagt til avisa. I forbindelse med ski-VM er det viktig for oss at han etter løpet blir tatt vare på slik at han kan prestere i hele mesterskapet. Det vil være blomsterseremonier, premieutdelinger, live-intervjuer på TV og møte med pressen som vanlig. Mer enn dette er det ikke tid til, sier Skinstad.

Langrennssjefen synes det er er rart at Petter Northugs «autografnekt» er et tema.

- Hva VG lager overskrifter av, får de stå for sjøl. Dette er helt vanlig praksis i andre internasjonale mesterskap, sier Skinstad. 

24-åringen tok fire medaljer (to gull - en sølv - en bronse) i OL i Vancouver sist vinter. Under ski-VM på hjemmebane får han fem nye muligheter til å innta seierspallen.

Men Northug dropper lagsprinten i Holmenkollen. Meråker-løperen skal etter planen gå stafett, tre mil fellestart, 15 km klassisk, sprint og femmila i fri teknikk.

- Petter kommer til å være tilgjengelig som alle andre. Det er dette som er vanlig praksis. Det er fryktelig viktig at løperne skjermes slik at de får restituert best mulig, sier Skinstad.

Andre arenaer Langrennsjefen legger til at dersom noen ønsker autografen til Northug eller noen av de andre langrennsløperne er det andre arenaer til det.

- Det er noen som tror at det skal settes av 10 minutter til autografskriving. Da vil ansamlingen av folk bli enorm, understreker Skinstad.

- Vi har våre showrenn, rulleskirenn, sponsorrenn og NM til det. I NM er sesongen avsluttet. I verdenscup og VM er det ikke rom for dette, påpeker Skinstad.

Overrasker VG

VGs sportskommentator Truls Dæhli sier følgende til Skinstads «bare tull»-kommentar: 

 - Dette kan virke som ordkløveri. Men essensen er den absolutte autografnekten pluss planene om å frakte Northug fram og tilbake til arenaen uten at noen skal vite noe om det, sier Dæhli til Dagbladet.

 - Vi tar ikke stilling til dette. Men opplyser om saken. Skinstad sier det er tull - og mener det er vanlig praksis. Det overrasker meg. For det som gjør dette mesterskapet spesielt er at det er på hjemmebane. Det blir et møte mellom våre skistjerner og dem som ser på. Det er interessant at man gjør mye for å unngå det, sier Dæhli. 

- Spørsmålet er om man skulle vært mer fleksibel. Det får være opp til hver enkelt å svare på, sier VGs kommentator.

Blir sliten av autografer
Dagbladet møtte Northugs gullmakker fra OL-lagsprinten, Øystein Pettersen, under en treningsøkt i Nordmarka i formiddag.

Han ser det som naturlig at langrennskompisen har egne regler for mesterskap.

- Jeg skjønner Petter godt, han har et voldsomt styr rundt på seg hele tiden. Jeg blir sliten etter at jeg har skrevet autografer, og jeg har bare en brøkdel av det trøkket han har, sier Pølsa til Dagbladet.

Selv signererer han villig vekk for langrennssupportere, fordi slikt ikke går utover hans egen oppladning.

- Målet i VM er ikke å skriver autografer. Ja, Petter har mye fans. Men hvis han ikke vinner skirenn så har han ikke det lenger, sier Pettersen.

Faksimile VG i dag.
Faksimile VG i dag. Vis mer