Bare tullball for Eckhoff

Det startet med en trøblete innskyting og endte med en skuffende 35. plass da Stian Eckhoff VM-debuterte.

- Skytingen var altfor dårlig, jeg fant aldri den gode følelsen på standplass. Etterpå ser jeg jo at jeg heller ikke har gått spesielt fort på ski, sa en skuffet Eckhoff til NTB.

Han var ikke villig til å gi premierenerver skylden for det skuffende resultatet.

- Jeg kan egentlig ikke finne noen god grunn til at det gikk dårlig, nerver var det i hvert fall ikke. Jeg følte det var et vanlig løp da jeg sto på startstreken, forklarte Eckhoff.

- På treningene har jeg vært blant de beste på skytingen, og kan heller ikke forklare hvorfor jeg har tapt så mye i sporet til de beste. Vi får se litt på det i kveld og om det er mulig å gjøre noe annerledes søndag.

- Den første serien var dårlig, to av skuddene gikk under. På stående forsøkte jeg å være mer aggressiv, og klarte det nesten. Jeg kan selvsagt ikke si meg fornøyd, men jeg har mange gode resultater i verdenscupen i år og får støtte meg til dem i stedet, sa 23-åringen.

- Hva med jaktstarten?

- Jeg har en god mulighet til å gå meg et godt stykke oppover listen, men får vel gå før jeg gjør opp status etter den første helgen. Alt lå i hvert fall til rette for å gjøre det bra på sprinten, stemningen her var enorm og været fantastisk. Håper jeg lykkes bedre søndag.

(NTB)