BUNNSOLIDE: Her har Nord-Irland akkurat scoret mot Tyskland. Kun gruppeeneren har maktet å gjøre det samme mot Nord-Irland denne VM-kvalifiseringen. Reuters/Jason Cairnduff
BUNNSOLIDE: Her har Nord-Irland akkurat scoret mot Tyskland. Kun gruppeeneren har maktet å gjøre det samme mot Nord-Irland denne VM-kvalifiseringen. Reuters/Jason CairnduffVis mer

Norge møter et av Europas beste forsvar

Bare Tyskland har scoret mot Nord-Irland: - De slipper nesten ikke inn mål

- Vi spiller for æren.

Jo Inge Berget håper å vise at Norge kan være på nivå med Nord-Irland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jo Inge Berget håper å vise at Norge kan være på nivå med Nord-Irland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Norges drøm om VM er for lengst knust, men for Nord-Irland lever den i beste velgående.

Britene kjemper for å bli blant de aller beste toerne, og skaffe seg en best mulig inngang til playoffen til mesterskapet. Derfor kan tre poeng mot Norge være særdeles viktig.

- Nord-Irland spiller for å få en god plassering blant de beste toerne, og klarer vi et godt resultat mot dem er det sterkt. Det er det som er målet, sier Markus Henriksen.

Råsterke defensivt

Før gruppespillet startet var det nærmest forutbestemt at Tyskland skulle bli gruppevinner.

Spørsmålet var hvem som kunne kapre den viktige andreplassen, og Norge ble nevnt som en av kandidatene.

I stedet er det Nord-Irland som har grepet muligheten med begge hender, og har et suverent forsprang til Tsjekkia på 3. plass og Norge hakket bak. Noe av nøkkelen til nordirenes suksess ligger i en råsterk defensiv struktur.

I løpet av kvaliken er det kun ett lag som har maktet å finne veien gjennom forsvarsmuren deres. Totalt har Nord-Irland holdt nullen i sju av ni kvalifiseringskamper.

- De slipper nesten ikke inn mål, og det er vel bare Tyskland som har klart å score på de i kvaliken. Det blir mange steg opp fra San Marino, og en langt tøffere kamp, mener Jo Inge Berget.

Markus Henriksen håper på et godt resultat mot Nord-Irland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Markus Henriksen håper på et godt resultat mot Nord-Irland. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

- Vise at vi har nivået

De norske landslagsspillerne skulle selvfølgelig ønske at det var dem og ikke Nord-Irland som fikk spille playoff til et VM-sluttspill.

Selv om kvalifiseringen totalt sett har vært en stor skuffelse, føler de at laget er på riktig vei og fortsatt har noe å spille for.

- Vi har æren å spille for. Vi kommer oss ikke videre, men mot Nord-Irland kan vi i alle fall vise at vi har nivået inne. Det handler om å gjennomføre en hel kvalik med det nivået, og ikke gå så mye opp og ned, sier Berget.

- Jeg håper at vi kan avslutte med stil og få med oss et godt resultat. Vi må få selvtillit inn i laget og se at vi er på rett vei, og ta med oss det inn mot en ny kvalik. Både vi og det norske folk er veldig interessert i å få et norsk lag inn i et mesterskap, supplerer Henriksen.