Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare uavgjort på Old Trafford

Manchester United har ikke det beste utgangspunktet foran retutoppgjøret mot Juventus. 1-1 på hjemmebane gjør ikke oppgaven i Italia enkel for engelskmennene. United må score på bortebane hvis drømmen om finale skal bli virkelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juventus viste tidlig at de ikke ville legge seg bakpå på Old Trafford. Anført av Filippo Inzaghi gikk til de angrep på hjemmelaget. Henning Berg og Jaap Stam fikk mer enn nok å gjøre. Etter 25 minutters spill kombinerte Zinedine Zidane med Edgar Davids som frispilte kapteinen Antonio Conte med utsiden av foten. Et stillestående United-forsvar var utspilt og Conte satte ballen enkelt til side for United-keeper Peter Schmeichel. Like før hadde David Beckham en stor mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men det skrudde frisparket smøg seg like utenfor stolpen. Annulering Etter pause kom United mer med offensivt. Bakover valgte Alex Ferguson å bytte ut Henning Berg til fordel for landslagskollega Ronny Johnsen. Mest for å gi forsvaret større fart mot de hurtige italienske spissene. Andy Cole hadde et fint løp, men skuddet gikk utenfor. Ryan Giggs hadde en heading som så vidt ble fistet over, mens Paul Scholes hadde et skudd like utenfor fra mølja foran mål. En situasjon der de fleste på Old Trafford ropte på straffe fordi en Juventus-spiller angivelig hadde handset. Fire minutter før slutt trodde alle at Roy Keane hadde utliknet med sitt knallharde langskudd, men ikke linjemannen. Han hadde flagget oppe fordi han mente en av United-spillerne var i offside. To minutter på overtid fikk imidlertid United belønning for ikke å gi opp. Teddy Sheringham headet et overlegg fra Beckham inn foran mål. Ryan Giggs var først på ballen og sendte den i nettaket. Selv med scoringen får Manchester United en vanskelig returkamp i Torino om to uker. Engelskmennene må score på bortebane for å sikre finalebilletten. München-spurt I den andre semifinalen mellom Dinamo Kiev og Bayern München så det lenge ut til at tyskerne måtte reise hjem med et ydmykende tap. Men en gedigen sluttspurt det siste kvarteret gjorde at tyskerne i stedet fikk et meget bra utgangspunkt foran returkampen på Olympiastadion. I første omgang viste Kiev-spissen Andrij Sjevtsjenko hvorfor han er en av Europas mest målfarlige og ettertraktede spillere. Han førte laget i ledelsen etter et kvarter, og økte senere til 2-0 to minutter før sidebytte. Tyskerne reduserte imidlertid til 1-2 ved Michael Tarnat like før pause. Dinamo Kiev gikk opp til 3-1 etter fem minutters spill av 2. omgang ved Vitalij Kosovskij. Men Stefan Effenbergs mål etter 78. minutter og Carsten Janckers fulltreffer to minutter før slutt reddet kvelden for den suverene ligalederen i Tyskland.