Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare uhell stopper Armstrong

Lance Armstrong har ett eneste mål med Tour de France i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han skal vinne for å kjøre seg inn i historieboka, og få en plass i den eksklusive klubben av ryttere med fem seirer.

Det er ikke mange av dem. Den første var Jacques Anquetil, som vant sin femte seier i 1964. Belgieren Eddy Merckx gikk til topps for femte gang i 1974, og franske Bernard Hinault i 1985.

Spanieren Miguel Indurain er den siste med fem seirer, den siste i 1995, og den eneste med fem på rad. I år er det duket for Lance Armstrong, han kan kopiere bedriften.

Amerikaneren er storfavoritt, men ikke bare det; han er den eneste favoritten. Ingen kan ta opp kampen med ham dersom han kommer seg gjennom de vel 3400 kilometerne uten uhell og sykdom.

- Armstrong er jo bare et menneske han også. Som alle andre kan han bli rammet av uhell og sykdom, men det er vel bare slike ting som kan vippe ham av pinnen. Han er i en klasse for seg, vi andre må slåss om annenplassen, sier lagkamerat Thor Hushovd til NTB.

Armstrong er på plass i Paris. Han var på legesjekk i dag, ankom i helikopter og ble loset inn til sjekken via bakdøren. Han forlot legesenteret samme vei og det var det.

- Ingen kan ta opp kampen med Armstrong, rett og slett fordi alt han gjør er så ekstremt. Ingen andre lever eller trener så ekstremt som ham, sier Hushovd.

Armstron selv er kledelig beskjeden.

- Jeg ser på Tour de France akkurat som alle de andre rytterne i feltet. Det er et tøft løp. For mitt vedkommende er situasjonen den at jeg har sjansen til å kjøre meg inn i Tour-historien blant dem som har vunnet fem ganger. Men, jeg skal gjennom over 3000 kilometer først, sier amerikaneren.

(NTB)

TOUR-VINNER: Ifølge konkurrentene vinner Lance Armstrong verdens mest prestisjefulle etapperitt enda en gang.