Bare underskriften mangler før Northug og Skiforbundet er enige

Tror avtalen signeres i løpet av uka.

FALUN LIKEVEL? Petter Northug og Skiforbundet ligger godt an til å bli enige om en avtale som gjør at trønderen kan gå verdenscup og VM i Falun i vinter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FALUN LIKEVEL? Petter Northug og Skiforbundet ligger godt an til å bli enige om en avtale som gjør at trønderen kan gå verdenscup og VM i Falun i vinter. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet skrev i helgen, er Norges Skiforbund og teamet rundt Petter Northug i praksis enige om rammene for den avtalen som vil gjøre Petter i stand til å gå både verdenscup og ski-VM i Falun denne vinteren.

Som regjerende verdensmester på 15-kilometer har Northug en friplass i vinterens Falun-VM, men den plassen hadde falt bort om ikke Petter hadde blitt enig med forbundet om en landslagsavtale med forbundet.

I helgen ble rammene for Northug-avtalen også godkjent av skistyret.

- Skistyret fikk forelagt en skisse til en avtale og den har skistyret gitt sitt samtykke til, sier skipresident Erik Røste til Dagbladet.

Konstruktiv dialog Skistyrets nye vedtak gjør at det nå bare er opp til Petter og folkene hans å bestemme seg for om de skal gå verdenscup eller langløp den kommende VM-sesongen. Alle formelle godkjennelser er nå tatt fra skiforbundets side, selv om det gjenstår et par små punkter å bli enige om.

- Jeg registrerer de signalene skiforbundet gir via Dagbladet før helga, og kan bekrefte at dialogen har vært konstruktiv så langt. Utover det har jeg ingen kommentarer, sier Northug-manager Are Sørum Langås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer