Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare utenlandsproffer i troppen

Grublet over målvaktuttaket.

For første gang stiller Norge med en landslagstropp med kun utenlandsproffer. Landslagstrener Gunnar Pettersen mener det er en naturlig utvikling.

Landslagstroppen som Pettersen presenterte tirsdag inneholdt ingen store overraskelser. Men for første gang består troppen kun av utenlandsproffer.

- Det er vel første gang det bare er utenlandsproffer i landslagstroppen. De siste årene er det mange som har dratt ut, så dette er en naturlig utvikling som vi ikke kan gjøre noe med, sier Pettersen til NTB.

Likevel var det to hjemlige spillere som var svært nær å komme med til VM i Tunisia.

- Både Bjarte Myrhol og Lars Olav Olaussen var veldig nære, innrømmer landslagssjefen. Det samme gjaldt danmarksproffen Ole Magnus Ekelund.

Uttaket av målvaktene viste seg å bli det som Pettersen til slutt grublet mest over.

- Det var mange varianter å ta med i sammenligningen, men Lars Olav Olaussen var uheldig da han ble sjuk. Han sto derfor slapt mot Algerie, og det ble utslagsgivende. Hadde han ikke blitt syk tror jeg han ville ha blitt med, sier Pettersen.

Kjetil Strand testet seg på mandag med skuffende resultat, og Pettersen valgte derfor å la ham bli hjemme da mulighetene for at han skulle bli spilleklar før VM begynte ikke var store.

Sikker: Kristian Kjelling var sikker i troppen. Foto: Scanpix
Sikker: Kristian Kjelling var sikker i troppen. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi vurderte aldri å bare dra nedover med 15 spillere, sier Pettersen. (©NTB)

Se hvem som er i troppen her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media