- Bare vent til neste år!

HAMAR (Dagbladet): Neste år er det kanskje Ådne Søndrål som kan få laurbærkransen rundt halsen. Han lover i hvert fall verdensmester Rintje Ritsma kamp om skøytetronen. - Jeg har sjansen til å vinne sammenlagt, sier Søndrål til Dagbladet.

Men skal Ådne satse på skøyter neste år, er to ting viktigere enn noe annet:

  • Kona Hege må si ja. Hun har full vetorett.
  • Tom Erik Oxholm må fortsette som trener.

Det var kona som overtalte Ådne til å fortsette denne sesongen. Hun skjønte hvor gøy ektemannen hadde det på isen. Det faktum har ikke forandret seg.

Oxholm hadde tenkt å gi seg etter sesongslutt, men føler presset fra Søndrål.

- Det er litt feigt å gi seg nå, når vi er så nær målet. Jeg blir nok med på en eller annen måte, men ikke i så stort omfang som denne sesongen. Men ikke skriv dette i avisa nå. Da må jeg kanskje flytte på hybel, sier Oxholm til Dagbladet.

Allerede nær pallen

Ådne Søndrål har bare såvidt startet prosessen for å bli en god allround-løper. Tre måneder med langdistansetrening brakte ham opp på sjetteplass i hans første VM siden 1995.

- Jeg kunne havnet på seierspallen i helga også. Det finnes flere argumenter for det, selv om det er litt seint å si det etter løpene, sier Ådne.

  • - Jeg ble for reservert i siste sving på 500-meter.
  • - Feilskjæret tre runder fra mål på 5000-meter. Jeg mistet hodet og noen sekunder bedre sluttid.
  • - Liten erfaring på 10000-meter. Jeg var pisseredd for distansen og turte ikke gå fort nok. Det var faktisk litt krefter igjen på slutten.

I sum var disse faktorene nok til at tredjeplassen ble til sjette.

Langdistanse hele året

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ådne Søndrål har klare meninger om hvordan han skal slå Rintje Ritsma sammenlagt:

- Satsingen på all round skal bli mer helhjertet. I år har jeg vekslet for mye mellom sprint, mellomdistanse og all- round. Hodet mitt har ikke godt av stadig omstilling. Kommende sesong skal jeg trene langdistanse allerede fra mai.

Overtale kona

- Hvordan skal du få kona til å si ja til ett år til?

- Jeg holder på med smøring hele tida. En av sponsorene lovet meg 10000 kroner hvis jeg vant en av gårsdagens distanser. De ble øremerket for klær til Hege. Klarer jeg å holde på interessen hennes, kan dette gå bra.

- Innerst inne har jeg veldig lyst til å se om det umulige er mulig - det vil si å bli verdensmester i allround.

- Men vi må få en del utenforliggende ting til å klaffe. Da tenker jeg på ei totalpakke bestående av familiens velsignelse, studier, økonomi og trener.

- Og sjølsagt at jeg tror på det jeg driver med.

- Den trua ble ikke akkurat mindre etter ei helg i Vikingskipet.

LAURBÆR I VENTE:</B> Det ble ingen laurbærkrans på Ådne Søndrål i skøyte-VM på Hamar. I går ble han nummer seks sammenlagt i sitt første allroundmesterskap. - Nå skal satsinga bli mer helhjertet, sier Ådne.