Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bare vent til neste år!

HAMAR (Dagbladet): Neste år er det kanskje Ådne Søndrål som kan få laurbærkransen rundt halsen. Han lover i hvert fall verdensmester Rintje Ritsma kamp om skøytetronen. - Jeg har sjansen til å vinne sammenlagt, sier Søndrål til Dagbladet.

Men skal Ådne satse på skøyter neste år, er to ting viktigere enn noe annet:

  • Kona Hege må si ja. Hun har full vetorett.
  • Tom Erik Oxholm må fortsette som trener.

Det var kona som overtalte Ådne til å fortsette denne sesongen. Hun skjønte hvor gøy ektemannen hadde det på isen. Det faktum har ikke forandret seg.

Oxholm hadde tenkt å gi seg etter sesongslutt, men føler presset fra Søndrål.

- Det er litt feigt å gi seg nå, når vi er så nær målet. Jeg blir nok med på en eller annen måte, men ikke i så stort omfang som denne sesongen. Men ikke skriv dette i avisa nå. Da må jeg kanskje flytte på hybel, sier Oxholm til Dagbladet.

Allerede nær pallen

Ådne Søndrål har bare såvidt startet prosessen for å bli en god allround-løper. Tre måneder med langdistansetrening brakte ham opp på sjetteplass i hans første VM siden 1995.

- Jeg kunne havnet på seierspallen i helga også. Det finnes flere argumenter for det, selv om det er litt seint å si det etter løpene, sier Ådne.

  • - Jeg ble for reservert i siste sving på 500-meter.
  • - Feilskjæret tre runder fra mål på 5000-meter. Jeg mistet hodet og noen sekunder bedre sluttid.
  • - Liten erfaring på 10000-meter. Jeg var pisseredd for distansen og turte ikke gå fort nok. Det var faktisk litt krefter igjen på slutten.

I sum var disse faktorene nok til at tredjeplassen ble til sjette.

Langdistanse hele året

Ådne Søndrål har klare meninger om hvordan han skal slå Rintje Ritsma sammenlagt:

- Satsingen på all round skal bli mer helhjertet. I år har jeg vekslet for mye mellom sprint, mellomdistanse og all- round. Hodet mitt har ikke godt av stadig omstilling. Kommende sesong skal jeg trene langdistanse allerede fra mai.

Overtale kona

- Hvordan skal du få kona til å si ja til ett år til?

- Jeg holder på med smøring hele tida. En av sponsorene lovet meg 10000 kroner hvis jeg vant en av gårsdagens distanser. De ble øremerket for klær til Hege. Klarer jeg å holde på interessen hennes, kan dette gå bra.

- Innerst inne har jeg veldig lyst til å se om det umulige er mulig - det vil si å bli verdensmester i allround.

- Men vi må få en del utenforliggende ting til å klaffe. Da tenker jeg på ei totalpakke bestående av familiens velsignelse, studier, økonomi og trener.

- Og sjølsagt at jeg tror på det jeg driver med.

- Den trua ble ikke akkurat mindre etter ei helg i Vikingskipet.

LAURBÆR I VENTE:</B> Det ble ingen laurbærkrans på Ådne Søndrål i skøyte-VM på Hamar. I går ble han nummer seks sammenlagt i sitt første allroundmesterskap. - Nå skal satsinga bli mer helhjertet, sier Ådne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media