- Bare vent til neste år

HAMAR (Dagbladet): Her går Rintje Ritsma inn til sin sjette EM-tittel, og Eskil Ervik må innse at han fortsatt bare er nest best.

- Jeg hadde sjansen, men en dårlig 10000 meter ødela helhetsinntrykket. Men om ett år skal jeg øverst på seierspallen, og der har jeg tenkt å bli i mange år, sier Eskil Ervik.

Han er ikke så veldig lei seg for andreplassen, men innrømmer at han var skuffet over milløpet.

- Mesterskapet sett under ett var bra for mitt vedkommende. Jeg håpet på tredjeplass, og fikk mer enn det. Laurbærkransen var i tankene da jeg startet på 10000 meter. Men jeg måtte slite fra første runde, og forsto tidlig at jeg var sjanseløs, sier Eskil.

Rett etter målpassering på 1500 meter, falt Eskil Ervik. 15 hundredeler bak Rintje Ritsma i samløp var bedre enn ventet, og Hamar-løperen feiret litt for mye. Han mistet balansen og gikk på rompa i isen.

Men Eskil avviser bestemt at fallet hadde noe å si.

- Jeg slo albuen, men det betydde ingen ting. Hadde det vært tilfelle, skulle jeg fortalt det.

Festet med samboeren

I går kveld tok Eskil Ervik med seg samboer Elin Dæmroen (23) på bankett for å kose seg.

- Jeg visste at Eskil kunne bli mester. Men andreplass er også kjempebra. Jeg er stolt av sølvgutten min og nå blir jeg med til USA for å heie ham fram i VM, sier Elin til Dagbladet.

Der sikter Ervik seg inn på seierspallen igjen.

- Da viser jeg stabilitet, sier han om den saken.

- Er ikke det litt for defensivt?

- Min formkurve kommer til å peke rett oppover mot VM. Men jeg tar det for gitt at det er slik for de fleste andre også.

- Jeg har hele tida sagt at det er neste år jeg skal til topps.

- Og er jeg først kommet øverst, har jeg ikke tenkt å ta steget nedover på rangstigen. Jeg ønsker å dominere allround-mesterskapene i mange år framover, sier Eskil Ervik.

Ingen ny Koss

25-åringen er glad for at vi endelig har fått fram en skøyteløper som hevder seg i allround, og gir lagkameratene Ådne Søndrål og Petter Andersen sin del av æren.

- Sprintløpene deres får meg til å ta ut det beste i meg sjøl.

Etter at Johann Olav Koss ga seg i 1994, har ikke Norge hatt noen på seierspallen sammenlagt før Eskil tok tredjeplassen i VM 1999.

Og i fjor sa Koss til Dagbladet at Eskil Ervik blir den nye Koss. Den sammenlikningen liker ikke Eskil.

- Jeg blir ikke mer Johann Koss enn Johann ble Eric Heiden. Det nytter ikke å sammenlikne løpere. Jeg er bare Eskil Ervik, men den utgaven skal bli farlig god. Det lover jeg.

- Toppen av adelskalenderen er målet. Da kan jeg kalle meg tidenes allroundløper, sier Eskil Ervik.

ET STYKKE FRAM: Nederlenderen Rintje Ritsma vinner igjen, og både Eskil Ervik og landslagssjef Geir Karlstad må innse at konkurrenten fortsatt er litt bedre.