Bare vent

Mika Kojonkoski mener Tommy Ingebrigtsen kan bli verdens beste hopper. Hvis han greier å overvinne kunstneren i seg.

RUKA (Dagbladet): Ingebrigtsen overrasket nemlig alle, inkludert seg selv og trenerne, med å sesongåpne med fjerdeplass i verdenscupen. Det har aldri skjedd med det evige stortalentet som vant VM allerede som 17-åring.

- Jeg kan ikke huske at jeg har gjort det så bra nei, smiler Ingebrigtsen.

Og siden han er typen som trenger resultater for å hoppe på seg selvtillit, tror mange at dette kan bli Tommys sesong.

- Kunstertype

- Det lover veldig bra. Tommy har aldri vært så god så tidlig før. Jeg bare håper han greier å være stabil utover, sier sportssjef Jan Erik Aalbu til Dagbladet.

Men for at det skal skje, er det ting som må oppfylles. Trener Mika Kojonkoski har klare formeninger om hva.

- Det er viktig at han fortsetter å terpe på detaljer, og forbedrer seg på alle områder. Det er ikke så lett. Tommy er en kunstnertype, en skuespiller, og jobber ikke alltid like hardt som andre. Men samtidig har han et voldsomt talent, sier Kojonkoski til Dagbladet.

Han trekker fram at Ingebrigtsen båder er sterkere, bedre teknisk og mentalt sterkere enn i fjor.

- Slipestein

- Men alt kan bli bedre. Jeg er faktisk litt overrasket over at han gjorde det så bra i dette rennet. Fordi han bare har vært på dette nivået én gang på trening tidligere i vinter.

Ingebrigtsen innrømmer at han har gjort stor framgang rent hoppteknisk.

- Den gode følelsen er et stykke unna ennå. Men ei god sesongåpning gjør at jeg kan slippe meg mer løs. Jeg jobber fortsatt knallhardt på trening, først og fremst med ting som går på satsen, forklarer han.

Og det er ikke like lett som før. Tommy innrømmer at han er hoppteknisk tungnem.

- Jeg nærmer meg 30 år, da går det treigere å lære seg ting, flirer Tommy, og klemmer i vei med en metafor man nesten skulle tro han har lært av Start-trener Tom Nordlie.

- Det gjelder å følge med i timen. Jeg må slipe på detaljene, og det er fortsatt en del timer igjen på slipesteinen før det er helt bra.

SETTER KRAV: Mika Kojonkoski mener Tommy må trene enda hardere. <!--/BTEK1-->
NOEN STEG UNNA: Tommy Ingebrigtsen var ikke langt bak pallen i går kveld. Til tross for at han bare hadde ett godt hopp. - Det var fryktelig tungt i bakken. Særlig i andrehoppet. Følelsen var ikke veldig god, sier Ingebrigtsen.<P><!--/BTEK0--><!--BTEK1-->