Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bårebæreren: - For lav straff

Bikey har ikke sagt unnskyld for angrepet.

(Dagbladet.no) Når finalen i afrikamesterskapet mellom Kamerun og Egypt spilles i Ghana i kveld sitter Reading-spiller Andre Bikey på tribunen.

Han tenkte ikke akkurat så langt da han i semifinalen dyttet en av bårebærerne som ga hjelp til lagkamerat Rigobert Song. Kamerun ledet 1-0 og kampen var inne i overtida - så det var en helt håpløs reaksjon av Bikey, som fikk rødt kort og ble ilagt to kampers karantene.

- Han har ikke sagt unnskyld ennå og det vil jeg sette pris på, for ingen spillere bør oppføre seg sånn, sier bårebærer Samuel Ashia (23) til BBC.

- Viktige aktører

Ashia skal også jobbe under finalen på Accra sportsstadion. Han mener Bikey burde blitt straffet strengere enn de to kampene han ble ilagt av det afrikanske fotballforbundet (CAF).

- Jeg synes han burde blitt straffet hardere slik at andre spillere ser at vi er viktige aktører på banen, sier han.

- Vi er her for å redde liv og sørge for sikkerheten.

23-åringen har heller ikke hørt noe fra fotballforbundet til Kamerun eller CAF. Ashia forteller at han pådro seg vonde smeller i både hodet og i hofta etter at han ble dyttet i bakken.


1: Her kommer André Bikey bakfra og dytter båremannen i ryggen. Han mister balansen etter det tilsynelatende uprovoserte angrepet. Foto: EUROSPORT
1: Her kommer André Bikey bakfra og dytter båremannen i ryggen. Han mister balansen etter det tilsynelatende uprovoserte angrepet. Foto: EUROSPORT Vis mer

- Folk har reagert på at jeg ikke gjorde noe tilbake, men jeg unnlot å reagere på grunn av jobben min. Bikey er dessuten større enn meg og han hadde lett banket meg om han hadde gått inn for det. Men jeg var der for å gjøre en jobb - ikke for å slåss.

2: Båremannen ligger på bakken etter det noe uvanlige bakholdsangrepet.
TO KAMPERS KARANTENE: Andre Bikey spiller ikke finalen mot Egypt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media