Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bari-direktør hevder det aldri har vært noen bankgaranti

Mens Brann har ventet på penger i et halvt år.

BRANN SAVNER PENGENE: Erik Huseklepp (venstre) mot Sampdorias Luciano Zauri. Nå innrømmer Baris klubbdirektør at det aldri har vært noen bankgaranti for Huseklepp. Foto: EPA/LUCA TURI
BRANN SAVNER PENGENE: Erik Huseklepp (venstre) mot Sampdorias Luciano Zauri. Nå innrømmer Baris klubbdirektør at det aldri har vært noen bankgaranti for Huseklepp. Foto: EPA/LUCA TURI Vis mer

(Dagbladet): Erik Huseklepp ble i januar solgt fra Brann til Bari for rundt 14 millioner kroner. Bari har foreløpig ikke gjort opp for seg - men Brann og daglig leder Roald Bruun-Hanssen har hele tiden forholdt seg til en bankgaranti.

Nå viser det seg at bankgarantien aldri har eksistert, ifølge TV 2.

- Ikke nødvendig Det er banken Bancapulja som partene skal ha benyttet seg av, men nå sier markedssjef i Bancapulja, Paolo Tavano, at de aldri har garantert for noe som helst - og at bankens oppgave har vært å overføre overgangssummen når Bari var i stand til å betale.

Det er full forvirring rundt betalingen og Baris klubbdirektør sier nå at de aldri har gitt bergenserne noen garanti.

- Det har ikke vært noen bankgaranti. Det er et kredittbrev fra Bancapulia. Banken sa at de kunne være disponibel til å skrive ut en garanti, men så ble det aldri noe av. Det var ikke nødvendig. Vi trodde i hvert fall at det ikke var nødvendig når Brann var lovet betaling, sier Claudio Garzelli til TV 2 Sporten.

Erik Huseklepp kan bli solgt fra Bari i sommer, og Brann kontaktet FIFA i forrige uke for å tvinge gjennom kravet de har på overgangssummen.

Selv synes han det er trist at Brann ikke har fått pengene de har krav på.

- Det er kjedelig at Brann ikke har fått pengene ennå. De burde fått det selvfølgelig, men ellers har jeg ikke så mange kommentarer rundt det. Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med, og da orker jeg ikke bruke energi på det. Nå er det Portugal som gjelder, sa Erik Huseklepp til Dagbladet etter dagens landslagstrening på Ullevaal.

- Kontrakt mellom Bari og banken Nå føler Bruun-Hanssen seg lurt. Bergenserne har hele tiden trodd at de fikk en garanti fra den italienske klubben.

- Det er Bari som har fremskaffet en bankgaranti fra en bank i Bari. Så kontrakten ligger mellom Bari og banken der nede og slår inn den dagen Bari ikke klarer å innfri forpliktelsene sine, sier Roald Bruun-Hanssen.

- Vi ønsker pengene våre, intet annet. Dersom Bari ikke gjør opp i henhold til avtalen så vil vi ha spilleren tilbake. Det må vi ha FIFA-avklaring på om det er mulig. Hvis ikke må FIFA sanksjonere Bari slik at vi får pengene våre, sier Bruun-Hanssen til BA.

Bari hevdet rett før helgen at de allerede har overført pengene.

- Vi overførte pengene i dag, og Brann vil motta dem på mandag eller tirsdag, sa klubbdirektør Claudio Garzelli til TV 2 Sporten i forrige uke.

- Jeg tror ikke et sekund på dem, det er bare bløff. Dette har de sagt tre-fire ganger før, sa Bruun-Hansen om Garzellis påstand.

USIKKER: Erik Huseklepp vet ikke hvor han spiller neste år.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
USIKKER: Erik Huseklepp vet ikke hvor han spiller neste år. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer