BRANN FÅR PENGER: Omsider har Bari begynt å betale ned på de 14 millionene de skylder Brann etter overgangen til Erik Huseklepp. Foto: Luca Turi, EPA/Scanpix
BRANN FÅR PENGER: Omsider har Bari begynt å betale ned på de 14 millionene de skylder Brann etter overgangen til Erik Huseklepp. Foto: Luca Turi, EPA/ScanpixVis mer

Bari har begynt å betale for Huseklepp

Brann får RBK-hjelp.

Brann sliter med å få betalt for Erik Huseklepp. Nå har italienske Bari sendt første delbetaling til bergenserne.

 - Vi har mottatt en liten delbetaling fra Bari, bekrefter daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, overfor nrk.no.

Brann solgte Huseklepp til Bari i januar for 14 millioner kroner. Trolig har klubben fått 1,5 millioner kroner i delbetaling nå.

Sportsklubben vet ikke om Bari vil gjøre opp for seg nå.

- Jeg vil ikke spekulere i det. Vi fortsetter å følge saken i de retningene vi har gått i, ved å følge opp både banken, klubben og FIFA. Så får vi vente med å konkludere om det endelige utfallet til vi har fått en avklaring, sier Bruun-Hanssen.

Han og Brann får hjelp fra Rosenborg for å få inn utestående penger fra Bari. RBK har selv slitt med å få betaling fra både Málaga (Kris Stadsgaard) og Schalke (Anthony Annan).

Rosenborg-direktør Nils Skutle bruker sine kontakter inn mot Den internasjonale klubborganisasjonen (ECA).

- Formelt er dette en sak som går gjennom FIFA-systemet, men de har så mange saker av den typen der at det blir veldig mye papirarbeid, og det tar lang tid. ECA er opptatt av finansiell fair play hvor det å betale for spillere er en veldig viktig del. Det de kan gjøre er å ta kontakt direkte med de klubbene det gjelder og prøve å få til en løsning. De kan også bidra til å synliggjøre dette overfor den italienske ligaen og forbundet slik at de er klar over det før man legger press på Bari, sier Skutle til TV 2.

(NTB)