HER SKJEDDE DET: Det var rundt femti meter ut i vannet at 13 år gamle Elio Canestri ble angrepet og drept.Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB Scanpix
HER SKJEDDE DET: Det var rundt femti meter ut i vannet at 13 år gamle Elio Canestri ble angrepet og drept.Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB ScanpixVis mer

Barn ble hjelpesløse vitner til at Elio (13) ble drept av hai

Surfetalentet surfet med sju andre da han ble angrepet.

(Dagbladet): 13 år gamle Elio Canestri døde av skadene han pådro seg etter et haiangrep ved kysten av den franske øya Réunion som ligger i nærheten av Madagascar.

Unggutten surfet med sju andre da det fatale skjedde søndag morgen. Haien beit 13-åringen i magen og dro han ut på dypere vann.

Hendelsen skjedde i det gutten var i ferd med å fange en bølge. Han skal også ha hatt store skader på armer og bein etter angrepet.

- En båt kom til stedet veldig raskt, og offeret ble hentet ut av vannet, men han døde av skadene, forteller en talsperson til NBC News.

- De som ble vitner til angrepet, inkludert andre barn, blir behandlet for traumer, sier talspersonen, som ikke vil oppgi eget navn på grunn av selskapets interne regler.

Stort talent Den profesjonelle surferen Jeremy Flores vokste påå på øya. Han la ut en melding på Instagram etter den forferdelige hendelsen.

«Ord kan ikke beskrive hvor lei meg og sint jeg er. Så ung!! Det er hjerteskjærende nyheter. Hvil i fred», står det blant annet å lese under to bilder av gutten.

Flores beskriver Elio Canestri som en av de mest talentfulle innen sporten.

Flere angrep Det har vært 16 haiangrep i nærheten av øya de siste fire årene. Sju av angrepene har fått dødelig utfall. Etter en haiangrep i februar ble alle vannaktiviteter utenfor oppmerkede områder bannlyst. Disse oppmerkede områdene ble overvåket av livvakter.

Flere tusen mennesker møtte opp på stranda for å hedre 13-åringen tidligere i dag.

FOLKEMENGDE: Flere hundre mennesker var samlet for å hedre den avdøde 13-åringen. Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB Scanpix
FOLKEMENGDE: Flere hundre mennesker var samlet for å hedre den avdøde 13-åringen. Foto: AFP PHOTO / RICHARD BOUHET / NTB Scanpix Vis mer