- Barn nummer fire kommer når som helst

Fra Giro-slit til fødsel for Lance.

12. PLASS: Lance Armstrong endte på 12. plass i Giro d'Italia. I ettermiddag fløy han hjem til USA for kjærestens fødsel. Foto: AP
12. PLASS: Lance Armstrong endte på 12. plass i Giro d'Italia. I ettermiddag fløy han hjem til USA for kjærestens fødsel. Foto: APVis mer

|||(Dagbladet.no) Lance Armstrong kjappet seg mer til flyplassen enn til mål i ettermiddag.

Kort tid etter at han tråkket seg over målstreken på tempoetappen i Giro d'Italia skrev han følgende på Twitter-sida si:

- Allerede på flyplassen i Roma. På vei hjem!! Barn nummer fire kommer når som helst. Klarer ikke vente.

Armstrong har fra før tre barn med ekskona Kristin Richards.

- Tøffe uker
Verdens største sykkelnavn skapte sirkus i giroen, spesielt de første dagene. Dette var hans første storritt siden comebacket, og selv om han ikke sto på lista over favorittene er Armstrong en mann som aldri kan avskrives.

Han har ikke vist gammel storform i de italienske fjellene, men for Armstrong er det Tour de France i juli som står øverst på prioriteringslista.

Amerikaneren endte på 12. plass i giroen, nesten 16 minutter etter vinneren Denis Mentsjov - som vant tross et velt rett før mål.

- Det har vært tre harde uker. Jeg ble bedre og følte meg sterkere i den andre halvdelen av rittet, og det må vi ta med oss videre. Dette lover bra for juni og juli, sier han til Astanas hjemmeside.

Nå håper han å rekke fram til kjæresten Anna Hansens fødsel i tide, og så skal han bygge seg opp til touren.

- Galskap å forvente mer
- Jeg har kanskje skuffet noen fans og folk i presserommet, som trodde at jeg umiddelbart skulle vinne løp igjen. Det er galskap. Jeg er nesten 38 år gammel. Det har kostet mye å komme hit, men vi kan kjøre sterkt og være med i fronten i juli, sier han.

Armstrong forteller at han elsket å være en del av giroen, som han pleier å nedprioritere på grunn av Tour de France.

- Stilen i Italia er annerledes, men jeg liker den. Giroen har tatt hos til noen av de flotteste stedene i landet og folk har vært veldig entusiastiske, sier han.

Bortsett fra de første dagene har Armstrong holdt seg unna media, og han har bare kommentert rittet via sin populære Twitter-side og Astanas hjemmeside.

- Jeg har tilbrakt mer tid med fansen enn media, og det har vært veldig kult å henge med tifosien.