Barna avgjør Beckham-framtida

Gjorde USA-comeback i natt.

GLISSENT: Bare 23 000 møtte opp på gigantiske Giants Stadium da David Beckhams LA Galaxy møtte New York Red Bulls. Foto: AFP
GLISSENT: Bare 23 000 møtte opp på gigantiske Giants Stadium da David Beckhams LA Galaxy møtte New York Red Bulls. Foto: AFPVis mer

(Dagbladet.no) New York Red Bulls - LA Galaxy 1-3.

David Beckham var i natt tilbake i amerikansk fotball, da hans Galaxy vant bortemøtet med Red Bulls på Giants Stadium.

Det var likevel ikke noe gigantisk over comebacket til engelskmannen, som i våres var leiesoldat i AC Milan.

Den siste tida har amerikanske medier og lagkameratene stilt spørsmål ved hvor motivert Beckham var for en retur til Major League Soccer. Kantspilleren har svart med å avfeie kritikken, og sier han er profesjonell og at han trives på den amerikanske vestkysten.

Savnet familien
Likevel har han uttalt at det slettes ikke er utenkelig med en ny utlånsavtale til vinteren, og han har fått klar beskjed av landslagssjef Fabio Capello at han må spille i Europa for å være med i vurneringen til en VM-tropp.

FAMILIEN ER VIKTIGST: Her er David Beckham på basketkamp sammen med sønnene Romeo, Brooklyn og Cruz. Foto: REUTERS
FAMILIEN ER VIKTIGST: Her er David Beckham på basketkamp sammen med sønnene Romeo, Brooklyn og Cruz. Foto: REUTERS Vis mer

Dette vil han trolig ta konsekvensen av, for han sier han vil gjøre alt han kan for å komme seg til Sør-Afrika.

Samtidig har ha en familie å tenke på. Og når han blir spurt om hva som er det beste ved å bo i USA, svarer han:

- Familien min er det største, og familien min har det bra. Vi liker ikke å flytte rundt, vi har ikke lyst til at barna skal mistrives.

Derfor var det tungt for ham å være så lenge borte fra dem i vårsesongen. Familien bodde stort sett i Los Angeles, men han fikk besøk innimellom.

- Jeg har vært borte fra dem i seks og en halv måned. Jeg savnet dem og er glad for å være tilbake, sier han til BBC Newsbeat.

FIKK KONTAKT: David Beckham kaster drakta til en supporter. Foto: AFP
FIKK KONTAKT: David Beckham kaster drakta til en supporter. Foto: AFP Vis mer

Anonymt comeback
Da han kom tilbake til USA ble han konfrontert med uttalelser fra Galaxy-kaptein Landon Donovan, som lurte på hvor tankene til Beckham er. Dette tar 34-åringen med knusende ro.

- Jeg er en veldig ærlig person. Hvis jeg ikke hadde hatt lyst til å være her, ville jeg ikke vært her. Jeg har alltid vært veldig profesjonell i forhold til de kontraktene jeg har hatt, enten det har vært i Manchester United, Real Madrid eller Galaxy, sier han til MLSnet.com.

Beckham var ganske anonym nattas comeback og han klarte aldri å sette sitt preg på 3-1-seieren over Red Bulls.

- Det viktigste for oss var å ta tre poeng, og i kveld gjorde vi det med stil, sier Beckham.

Beckham hadde ingen frisparkmuligheter nær mål og hadde heller ingen innlegg som skapte farligheter. Engelskmannen tok ikke engang alle cornerne, og han ble byttet ut etter 70 minutter.

Da lagene møttes for to år siden var det 66 237 tilskuere på Giants stadium. I fjor falt publikumstallet til 46 754, og torsdagens kamp ble kun sett av 23 238 tilskuere, melder NTB.

VENNER IGJEN: Landon Donovan og David Beckham har skværet opp. Foto: REUTERS
VENNER IGJEN: Landon Donovan og David Beckham har skværet opp. Foto: REUTERS Vis mer

Alecko Eskandarian, Donovan og Eddie Lewis scoret for Galaxy, mens Juan Pablo Angel scoret New Yorks eneste mål.