Barna kjente ikke igjen Olssons ansikt etter VM

Snakker ut hos Skavlan.

(Dagbladet): Hjemmehåpet Johan Olsson kapret tre medaljer under VM i Falun forrige måned. Skiesset sjokkerte da han vant 15 kilometer fristil. I tillegg var han med på stafettlaget som tok sølv på stafetten bak Norge, og han staket seg inn til bronse på femmila.

34-åringen er i kveld gjest hos Skavlan på NRK. Der snakker svensken åpenhjertig om hvor tungt det var å være borte fra familien i forkant av mesterskapet.

Etter å ha fått store deler av sesongen spolert, reiste han bort fra familien sju uker før mesterskapet på hjemmebane.

- Tok et døgn - 12. januar dro jeg hjemmefra for å isolere meg. I sju uker var jeg borte fra mine barn og familie. Å komme hjem igjen, for meg var det en befrielse, sier en åpenhjertig Olsson.

Han forteller også om møte med sine barn igjen rett etter siste konkurranse i Falun.

- De var i Falun. Jeg hadde ikke spist noe og hadde fortsatt konkurranseklærne på meg. Jeg plukket min datter ut av bilen. Hun drøyet noen sekunder før hun sier «pappa», forteller Olsson.

- For hun på åtte måneder tok det vel et døgn før hun kjente meg igjen, legger svensken til.

Valget om å reise bort fra familien var ikke hans.

- Det er bedre at du isolerer deg enn at vi isolerer barna. Dra herfra. Sats alt på VM, var beskjeden han fikk av sin kone.

Ikke første gang Svensken som gikk fra alle under VM-femmila i Val Di Fiemme i 2013, forteller også at det ikke er første gang han isolerer seg fra familien før et viktig mesterskap.

I 2013/14-sesongen hadde Olsson nettopp kommet hjem fra en rekke konkurranser utenlands, da deres datter ble syk.

- Det første jeg gjør er å pakke veska og dra opp til fjellet. Da renner tårene. Det var mitt siste OL, og jeg måtte satse alt på det.

Beslutningen ga utbetaling i form av to medaljer. Et stafettgull, og et individuelt sølv.

Søndag står han på startstreken i Vasaloppet.

Marit Bjørgen er også blant gjestene hos Skavlan i kveld. Programmet kan du se klokken 21.25 på NRK.