- Barna mister sine forbilder

FK Lyn er konkurs.

<strong>KONKURS:</strong> FK Lyn er konkurs. Det melder klubben på egne hjemmesider. Her fra klubbens siste Tippeliga-kamp i 2009. Foto: 
 Jon-Michael Josefsen / Scanpix .
KONKURS: FK Lyn er konkurs. Det melder klubben på egne hjemmesider. Her fra klubbens siste Tippeliga-kamp i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): FK Lyn slår seg selv konkurs. Det melder klubben på egne hjemmesider.

- Vi mangler fortsatt penger. Ikke mye, men vi fikk ikke den nødvendige sikkerheten i bunnen. For å unngå nye problemer følte vi oss tvunget til å ta denne vanskelige beslutningen, sier daglig leder Rolf-Magne Walstad til Dagbladet.

Fotballklubben måtte skaffe over 6 millioner kroner innen juni for å overleve. I vinter gjennomførte klubben en emisjon som skulle bringe inn 17 millioner kroner. Det endte bare med 11 millioner kroner, og klubben manglet 6 millioner for å sikre videre drift ut 2010.

mandag manglet klubben fortsatt 2-3 millioner, men Lyn har ikke lykkes i å få inn pengene som manglet i dag.

Begynner på ny i 8. div Det skal ha manglet om lag en million kroner.

- Det kom noen små drypp, men ikke nok. Vi har prøvd og prøvd frem til nå, men desverre fikk vi ikke de pengene vi trengte. Jeg føler selv vi nærmet oss en løsning.

- Betingelsene fra noen av de som stilte opp for oss var at de ville ha trygghet for hele sesongen, slik at vi unngikk en lignende situasjon om noen måneder. Etter en vurdering fra styret var det ikke mulig å få til det, sier Walstad.

Alle ansatte får nå sparken, spillerne blir fristilt og klubben må starte på nytt i 8. divisjon. Spillerne i FK Lyn informeres om dette i morgen tidlig.

- Trist dag for nosk fotball Walstad sier at Lyn ikke vil spille flere kamper i adeccoligaen i år. På søndag skulle de møtt Tromsdalen til hjemmekamp på Bislett Stadion.

- Vi kommer ikke til å spille flere kamper om ikke NFF ber oss om å spille, sier Walstad.

<strong>LYN KONKURS:</strong> Daglig leder i Lyn, Rolf Magne Walstad,  overtok ansvaret for Lyn etter at Erik Langerud sa opp sin stililng i vinter.  Foto: Morten Holm / Scanpix
LYN KONKURS: Daglig leder i Lyn, Rolf Magne Walstad, overtok ansvaret for Lyn etter at Erik Langerud sa opp sin stililng i vinter. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

Han tror heller ikke at FK Lyn vil starte opp igjen i 8. divisjon.

- Det er også lite sannsynlig at FK Lyn vil starte opp igjen i 8.-divisjon til neste år. De som er glad i Lyn, vil fortsette å være glad i Lyn, men må gå på andre kamper fremover, sier Walstad til NTB.

Paul Glomsaker i Norges Fotballforbund kaller konkursen «en trist dag for Norsk fotball», og om konkursbehandlingen avsluttes med endelig konkurs får ikke Lyn spille ferdig årets sesong i Adeccoligaen.

— Det vil føre til at klubben opphører å eksistere og dermed ikke lenger er medlem av verken NFF eller Norges Idrettsforbund. Klubbens lag kan da ikke delta i konkurranser i regi av NFF, sier Glomsaker til NTB.

- Barna mister forbildene FK Lyn er en frittstående klubb, men er en del av idrettslaget Ski- og fotballklubben Lyn. De driver også fotballaget Lyn som spiller i 6. divisjon som nå blir klubbens beste fotballlag. Walstad sier det er trist for de yngre i idrettslaget som ikke lenger får spillere å se opp til.

- At FK Lyn går konkurs berører heldigvis ikke breddefotballen i Ski og fotballklubben Lyn. Den er uberørt av dette, men det får konsekvenser for barna som mister sine forbilder, sier Walstad.

Lyn rykket ned fra Tippeligaen i fjor etter en sesong med konkursspøkelset hengende over seg i store deler av sesongen. De er den første norske toppklubben som har måttet ta drastiske skritt. 

FK Lyn

Lyn som slo seg selv konkurs onsdag:

Stiftet: 3. mars 1896.

Hjemmearena: Bislett stadion.

Klubben: Er en del av allianseidrettslaget Ski- og Fotballklubben Lyn sammen med Lyn Ski og Lyn Fotball (breddefotball)

Aktualitet: Rykket ned fra eliteserien til 1.-divisjon etter forrige sesong.

Trener: Gunnar Halle.

Historikk: Klubben har to seriemesterskap (1964 og 1968) og åtte cupmesterskap (1908, 1909, 1910, 1911, 1946, 1947, 1967, 1968).

Klubben har også seks seriesølv. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer