Barndomsbilde ga Liverpool-kapteinen motivasjon

Jordan Henderson (28) fikk tilsendt et bilde av en kamerat før Champions League-finalen. Det ga ham motivasjon før møtet med Tottenham.

BETYDDE MYE: Bildet som viser hva seieren betydde for Jordan Henderson og Jürgen Klopp. Foto: NTB Scanpix
BETYDDE MYE: Bildet som viser hva seieren betydde for Jordan Henderson og Jürgen Klopp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tottenham - Liverpool 0-2

MADRID (Dagbladet): Da Jürgen Klopp snakket om hvilke følelser han satt igjen med etter seieren over Tottenham i Champions League-finalen, nevnte han blant annet kaptein Jordan Henderson.

- Det som er tilfredstillende ... jeg er glad på guttas vegne. Du vet hva noen har sagt om noen av disse guttene og slike ting. Jordan Henderson er kaptein for Champions League-vinneren i 2019, det er tilfredstillende faktisk, sa Klopp på pressekonferansen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Henderson har flere ganger måtte tåle kritikk, og deler av fansen har vært splittet i synet på midtbanespilleren.

Nå tilhører Henderson historiebøkene, som den femte kapteinen til å lede de røde til seier i klubbfotballens gjeveste turnering. Sammen med Emlyn Hughes, Phil Thompson, Graeme Souness og Steven Gerrard, kommer han til å pryde vegger på Anfield i tiår framover.

Det var tross alt han som fikk æren av å løfte Champions League-trofeet på Wanda Metropolitano stadion.

- Det var en fantastisk følelse. Det er fantastisk å vite at vi har klart det, og det å løfte pokalen var en spesiell følelse, noe jeg aldri vil glemme, sier Henderson, som var en av de siste spillerne til å komme ut i pressesonen etter kampen.

På spørsmål om når det kommer til å synke inn at han er en del av en slik spillergruppe, svarer Henderson:

- Sannsynligvis når jeg er ferdig med fotballen og ser tilbake på det, men det er fortsatt lenge til, jeg er bare 28 år. Jeg ønsker å oppnå mye og jeg vil fortsette å forbedre meg som spiller. Jeg vil at laget skal forbedre seg og jeg ønsker å vinne mer, og det er der fokuset mitt ligger nå.

SE TV: Stemningen var til å ta og føle på da Liverpool vant Champions League, 0-2 over Tottenham. På Youngstorget i Oslo hadde tusenvis av supportere samlet seg for å følge kampen. Programleder: Kristoffer Løkås. Reporter: Øyvind Godø Vis mer

Uventet motivasjon

Da midtbanespilleren var ung, drømte han som så mange andre om å vinne trofeer. Nå har 28-åringen vunnet et av de største som er å vinne i klubbfotballen.

Og han fikk god motivasjon før kampen.

- Min beste venn sendte meg et bilde i morges, der jeg kysset en pokal da jeg var omtrent ti år gammel, så det ga litt motivasjon, sier Henderson, som ikke aner hvilken pokal det var.

- Jeg husker ikke hvilket trofé det var, den var i gull og den var ganske stor og jeg kysset den. Jeg var rundt ti-elleve år, så det ga motivasjon, sier han videre.

- Fantastisk kveld

Liverpool-kapteinen tok seg også tid til å snakke om sin far Brian, som har slitt med kreft.

- Pappa har vært gjennom mye de siste årene, ikke bare med seg selv, men med familien. I kveld er han nok stolt, jeg vet hvor mye det betyr for ham å se oss vinne Champions League. Jeg er bare glad for at jeg kan plassere et smil på ansiktet hans, sier Henderson.

Jürgen Klopp og Liverpool hadde tapt de tre siste finalene laget hadde deltatt i. I Madrid ble det endelig revansj.

- Det var fint å vite at vi kunne slå tilbake etter så mange skuffelser og endelig komme i mål og vinne et stort trofé. Det er en fantastisk kveld, og forhåpentligvis kan vi bruke det til å vinne mer i framtiden, sier Henderson, før han blir hastet ut i spillerbussen.

- Vi kan ikke dra uten kapteinen, sier et medlem av Liverpools støtteapprat.

Det er lett å forestille seg at laget kostet på seg en feiring utover natta.