Barndomsdrøm gjør at Neymar fnyser av spørsmålene om press

Etter Kamerun-showet.

BRASILS HELT: Verken fysisk eller aldersmessig er det grunn til å tro at Neymar er på toppen av karrieren. Likevel har han nå 35 landslagsmål. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB Scanpix
BRASILS HELT: Verken fysisk eller aldersmessig er det grunn til å tro at Neymar er på toppen av karrieren. Likevel har han nå 35 landslagsmål. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kamerun-Brasil 1-4 (1-2):

BRASILIA (Dagbladet): Da en reporter ba Kameruns landslagssjef Volker Finke sette ord på hvorfor Kamerun tapte 1-4 mot Brasil, svarte han:

- Jeg beklager, men det er vrient å gi sin analyse så kort tid etter kampen. Vi må komme tilbake med forklaringen på hvorfor de slo oss.

Hadde han satt seg på en av setene her i pressekonferanserommet, så hadde han ikke trengt å vente altfor lenge på se forklaringen i hvitøyet.

For noen minutter seinere kom Neymar inn døra.

Han er VMs toppscorer, og akkurat nå (ja, vi ser deg, Arjen Robben) er han i ferd med å feste grepet om VMs bestemannspremie - Gullballen.

I svart caps, med grønn logo, mottok han i går det synlige beviset på at han i alle fall var best i Brasilia.

- Ikke noe press - Føler du et sterkt press?

- Det er ikke noe press, svarer Neymar.

- Dette har jeg sagt i alle intervjuer: Det er ikke noe press når en drøm du har gått, går i oppfyllelse, når noe får oppleve noe du har ønsket deg hele livet, og hatt som mål siden du var liten gutt, sier han videre.

- Kamper som disse er det jeg alltid har ønsket meg. Jeg gir alt for å hjelpe medspillerne mine, og det handler ikke om at jeg bare skal score - jeg vil gjøre hva som helst for at laget skal score.

De trengte en feil idømt straffe for å slå Kroatia i åpningskampen, og de klarte bare 0-0 mot Mexico. Neymar har ingen problemer med å fastslå at 4-1-forestillingen mot Kamerun var VMs beste så langt for vertsnasjonen.

- Ja, det var vår beste kamp. Da tenker jeg ikke bare på resultatet, men også på måten vi spilte. Vi klarte å angripe slik vi ønsket, og alle fortjener å få ros. Vi spilte slik at vi fortjente 4-1, sier Neymar.

- Vi er på rett vei, og vi gjør framskritt - alle sammen. Og vi er tettere på å komme til det trofeet vi jakter.

Imponert over VM-nivået Men da må de forsere et imponerende chilensk lag, som imponerte så stort mot Spania tidligere i VM. Åttendedelsfinalen i Belo Horizonte spilles førstkommende lørdag.

- Det vil bli veldig, veldig vanskelig. Alle som har fulgt VM, vet at mange lag er overraskende gode. Jeg kan ikke peke ut noe svakt lag her, alle er på samme nivå, og fotballen blir tøffere og tøffere. Vi møter en veldig sterk motstander, og må gi alt vi har i neste kamp, sier Neymar.

Ville hatt Europa-lag Og det var det fra Neymar - sistemann på podiet var Luiz Felipe Scolari:

- Vi scoret fire, men vi kunne fått sju eller åtte. Og selv om vi ikke tok alle sjansene. har vi forbedret oss. Til neste kamp bør vi nok forbedre oss enda mer, for Chile er et meget bra lag, fastslo den brasilianske landslagssjefen - som gjentok det han tidligere har sagt i VM:

At han heller kunne tenke seg å møte Spania eller Nederland i åttendedelsfinalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer