PSG

- Barnehagekrangel

Det har vært en turbulent start på sesongen i Paris Saint-Germain. I sentrum av en åpen feide finner vi superstjernene Kylian Mbappé (23) og Neymar (30).

KAMPHANER: Konflikten mellom Neymar og Kylian Mbappé blusset opp på ny under kampen mot Montpellier. Foto: JOHN SPENCER/SIPA/Shutterstock
KAMPHANER: Konflikten mellom Neymar og Kylian Mbappé blusset opp på ny under kampen mot Montpellier. Foto: JOHN SPENCER/SIPA/Shutterstock Vis mer
Publisert

PSG har fått en kjempestart på årets Ligue 1-sesong i Frankrike. Hovedstadslaget står med to strake seire på to mulig i den franske toppdivisjonen.

Alt virker uansett ikke helt rosenrødt i Paris. Under forrige helgs 5-2-seier mot Montpellier var et en heller frustrert Kylian Mbappé som gjorde sin misnøye åpenbar.

Før pause oppsto en situasjon der Christophe Galtiers menn stormet i kontring, der nysigneringen Vitinha ledet an. Mbappé, bredt ute til venstre, virket veldig interessert i at portugiseren skulle spille ham igjennom.

UTROLIG: Kylian Mbappé gjorde dette på trening forrige uke. Det får massiv oppmerksomhet. Vis mer

Skittkasting og klaging

Da ballen aldri kom, stoppet Mbappé løpet, gestikulerte i frustrasjon og nektet å ta videre del i angrepet. Tidligere i kampen hadde den franske superstjernen brent et straffespark.

Det skulle bli flere intriger i løpet av kampen da straffespark nummer to ble tildelt PSG i andre omgang. Denne gangen var det Neymar som gikk fram for å ta det, men ble konfrontert av Mbappé.

Kameraene plukket opp diskusjonen mellom de to foran straffemerket, der det virket som Mbappé ville ta enda en straffe. Det endte likevel med at den brasilianske stjernen tok straffen og scoret.

Både Neymar og Mbappé noterte seg for scoringer, men i etterkant av kampen var det tydelig at det ikke hersket noen god tone mellom de to.

LIKE: Neymar sin offisielle konto begynte å like innlegg som tydelig kritiserte Kylian Mbappé. Foto: Screenshot/Twitter
LIKE: Neymar sin offisielle konto begynte å like innlegg som tydelig kritiserte Kylian Mbappé. Foto: Screenshot/Twitter Vis mer

Blant annet begynte Neymars offisielle konto på Twitter å like innlegg som kritiserte Mbappé for straffebommen sin.

- Jeg synes det er en barnslig greie fra Mbappé, men det er ikke spesielt bra av Neymar å trykke «like» på ulike kritiske innlegg om Mbappé på sosiale medier heller, sier Viaplays Ligue 1-ekspert, Paul Thomas Clay, til Dagbladet.

- Det er ganske utrolig, dette er en milliardindustri, men samtidig en barnehagekrangel.

Ifølge nettstedet Goal skal PSG-spillerne i etterkant ha fått streng beskjed om å slutte med den offentlige kranglingen, og oppføre seg mens kameraene går.

Selv om han tror dette vil løse seg, så påpeker Clay at dette har vært en feide som har pågått helt siden de to spillerne ankom PSG samtidig.

Fem år med gnisninger

Neymar ble nemlig tidenes dyreste fotballspiller da han forlot Barcelona til fordel for PSG i 2017. Prislappen den gangen var på svimlende 222 millioner euro.

Samme sommer sjekket også Mbappé inn på Parc des Princes, etter en enorm sesong i Monaco.

TIDENES DYRESTE: Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da han signerte for PSG i 2017. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP
TIDENES DYRESTE: Neymar ble tidenes dyreste fotballspiller da han signerte for PSG i 2017. Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP Vis mer

- Samtidig som Neymar kom, så ble Mbappé hentet og ble fort den store stjerna, sier Clay.

- Han er fransk, han er yngre og er fra Paris, så det har ikke vært noen sunn konkurranse. Det har vært en pissekonkurranse de to imellom, der begge vil være den store stjerna.

Nye gnister ble tent i det som virker å være en av fotballens store konflikter da Mbappé valgte å avvist Real Madrid til fordel for PSG sommeren.

Den franske VM-vinneren sto uten kontrakt i sommer, og ble av flere hevdet å være nærme en overgang til Real Madrid. Til manges store overraskelse valgte Mbappé å bli værende på Parc des Princes.

Ny, lukrativ kontrakt ble signert, og flere onde tunger hevdet at Mbappé fikk flere lovnader om at han skulle bli lagets store stjerne.

- Det hevdes at Mbappé har ønsket seg mer respekt i klubben, spesielt etter at han sa nei til Real Madrid. Det sies at den respekten må han gjøre seg fortjent til, men det virker ikke som han vil ta det innover seg, sier Clay.

- Hans posisjon i spillergruppa har nok ikke endret seg vesentlig, tror jeg. Hans behov har nok endret seg en del, der han selv virker å forlange mer respekt og større plass. Det kan være han ikke føler seg verdsatt, og det er litt synd.

SIGNAL: Det var flere som lot seg overraske at Kylian Mbappé signerte ny avtale med PSG. Foto: FRANCK FIFE / AFP.
SIGNAL: Det var flere som lot seg overraske at Kylian Mbappé signerte ny avtale med PSG. Foto: FRANCK FIFE / AFP. Vis mer

Viaplay-eksperten forteller at det har vært ryktet at Mbappé går igjennom andre utfordringer på det private plan, og at det kan være grunnen til en noe uvant oppførsel fra 23-åringen.

- Han har vært høflig og ydmyk, han snakker mange språk og virker hyggelig. Det som skjedde i helga viser noen urovekkende tendenser.

Splittet garderobe?

Ifølge Goal, så er det en reell frykt for at konflikten mellom Mbappé og Neymar kan føre til en splittelse internt i garderoben i PSG. Der Mbappé og Neymar vil ha hver sin klikk.

PAPPA-ROLLE?: Paul Thomas Clay tror rutinerte Sergio Ramos fort kan være den som holder garderoben i sjakk. Foto: JACK GUEZ / AFP.
PAPPA-ROLLE?: Paul Thomas Clay tror rutinerte Sergio Ramos fort kan være den som holder garderoben i sjakk. Foto: JACK GUEZ / AFP. Vis mer

Det vil i så fall ikke være første gang garderoben er splittet. Tidligere har det nemlig versert rykter om at spillere som Thiago Silva, David Luiz og Marquinhos, i sin tid, hadde dannet en klikk.

Siden har flere av spillerne forlatt klubben, og det har virket som en harmonisk garderobe.

- Dette kan lede til ny splittelse, og det er usunt, sier Clay, som tror at en av de andre høvdingene i PSGs garderobe får en viktig rolle i å holde ro i garderoben.

- Sergio Ramos kan fort være den som tar litt tak i ting som dette, og kan bli en pappa i garderoben. Han er ikke redd for å si ifra på noen måte.

- Hvordan tror du Lionel Messi stiller seg til alt dette?

- Jeg tror Messi rister på hodet av dette. Han holder seg nok langt unna. Messi er naturlig nok den største stjerna, mens de to andre ønsker å være det også, sier Clay.

STJERNEGALLERI: Lionel Messi er fremdeles den største stjerna i PSG. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
STJERNEGALLERI: Lionel Messi er fremdeles den største stjerna i PSG. Foto: AP Photo/Manu Fernandez. Vis mer

Kampen mot Montpellier ble den første denne sesongen for Mbappé, mens Neymar spilte både sesongåpningen mot Clermont, og Trophée des Champions-kampen mot Nantes.

Neymar har fem scoringer på de tre kampene, mens Messi står med tre scoringer på tre kamper. Mbappé har, som nevnt, én scoring på den ene kampen han har spilt denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer