Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barnestjerna er blitt voksen

GJØVIK (Dagbladet): Norge- Russland 26- 20. Gro Hammerseng (21) har vært stjerne på alle lag hun har spilt på fra hun var liten. Nå har hun også tatt steget ut som en av de store på A-landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foran et patriotisk hjemmepublikum - og med sine egne lagvenninner i Gjøvik og Vardal på sidelinja - ga Gro Hammerseng publikum akkurat det de var kommet for å se:

Ei lokal jente som utpekte seg blant landets kvinnelige håndballelite.

Tøff og robust i forsvar, flink til å styre og drive fram spillet og kompromissløs som avslutter står Gro Hammerseng fram som en av Norges viktigste brikker i Italia-VM 4.- 16. desember.

Med seks mål på ti skudd er hun også en garanti for en god dose mål.

- Alltid nervøs

- Jeg er alltid nervøs foran landskamper, men det kriblet naturligvis ekstra mye foran denne kampen, med så mange totninger på tribunen. Heldigvis er det et positivt og støttende publikum, smiler Gro Hammerseng - som også ble kåret til Norges beste spiller.

Klubbtreneren i Gjøvik og Vardal, Henrik Kaardal, poengterer at jenta har vært supertalent fra hun var liten, og etter at hun slo igjennom med et brak under Romania-EM i fjor, har Hammerseng brukt det siste året til å befeste sin posisjon som en lederskikkelse.

Tillitskvinne

- Jeg har vært kaptein på de fleste lagene i oppveksten. Men fortsatt er jeg såpass fersk i landslagsdrakta at jeg vet det vil svinge mye, så jeg forsøker å holde beina på jorda, smiler Gjøvik-jenta - som allerede nå er utpekt som ny tillitskvinne i laget sammen med veteranen Kristine Duvholt Havnås.

Foreløpig er Gro Hammerseng sterkest og tryggest som venstre bakspiller, men landslagstrener Marit Breivik er overbevist om at den 1,80 meter høye jenta har ei stor framtid som en naturlig playmaker i det norske laget.

Naturlig sjef

- Jeg har gitt Gro i oppgave å ta med seg sjefsrollen fra klubblaget inn i landslaget. Der er hun en naturlig sjef, siden hun er besluttsom og kompromissløs og har stor fart i kontringsspillet, sier Marit Breivik - og roser Hammersengs vilje til stadig å ville utvikle seg videre.

Seksmålsseieren mot Russland, bronsevinner i sist EM, bekrefter at Norge er på rett vei mot årets store mål.

- Det er fortsatt en del ting å rette på, men vi har god tid. Det er et voldsomt engasjement hos jentene, og det er ikke mange timene vi ikke jobber når vi er på samling. Vi skal stille godt forberedt, lover Marit Breivik.

PS! I dag er det spillefri i firenasjonersturneringen. I morgen møter Norge Sverige i Rykkinnhallen.

<B>LOKALFAVORITTEN:</B> Gro Hammerseng har her passert Nadeida Mouravieva. Hammerseng imponerte lagvenninnene i Gjøvik og Vardal, som satt på tribunen under kampen mot Russland i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!