TO KARRIERER: Will Miller spilte Oliver Twist i BBCs adapsjon fra 2007, som blant annet gikk på NRK. Den karrieren er nå lagt på hylla. Foto: BBC / NRK arkiv / Nick Potts / PA Photos / NTB Scanpix.
TO KARRIERER: Will Miller spilte Oliver Twist i BBCs adapsjon fra 2007, som blant annet gikk på NRK. Den karrieren er nå lagt på hylla. Foto: BBC / NRK arkiv / Nick Potts / PA Photos / NTB Scanpix.Vis mer

«Oliver Twist» skal spille mot Manchester United

Barnestjerna som ble fotballproff: - Vil ikke bli husket som Oliver Twist

Will Miller (21) har spilt Oliver Twist og gått på audition til en Martin Scorsese-film. Nå skal han måle krefter mot Manchester United.

(Dagbladet): Onsdag spiller Championship-klubben Burton Albion mot selveste Manchester United i den engelske ligacupen.

Blant Burton-spillerne finner man ei tidligere barnestjerne - 21 år gamle Will Miller.

BLE FOTBALLPROFF: Will Miller spilte Oliver Twist i BBCs adapsjon fra 2007, som blant annet gikk på NRK. Her kan du se traileren. Video: BBC Vis mer

Det er de færreste som har sett Miller spille fotball på tv, men i 2008 og 2010 da BBCs «Oliver Twist» (2007) gikk på NRK i romjula, var det Miller som spilte den foreldreløse guttungen.

Det ønsker ikke lengre Miller å huskes for - for nå er det fotballen som gjelder.

- Jeg vil bli husket som fotballspilleren Will Miller. Hvis jeg går tilbake til skuespill - da vil jeg bli husket som skuespilleren Will Miller, sier Miller til The Guardian.

Saken fortsetter under bildet.

OLIVER TWIST: Will Miller i midten som Oliver Twist. Til venstre er Timothy Spall og til høyre er Tom Hardy. I midten er Sophie Okonedo. Foto: BBC / NRK arkiv.
OLIVER TWIST: Will Miller i midten som Oliver Twist. Til venstre er Timothy Spall og til høyre er Tom Hardy. I midten er Sophie Okonedo. Foto: BBC / NRK arkiv. Vis mer

Konkurrerte med 700 andre

21-åringen gjorde sitt inntog i filmbransjen gjennom dokumentardramaet Krakatoa. Filmen handler om vulkanen Krakatoa som ligger i Sundastredet mellom Java og Sumatra i Indonesia.

Miller ønsket egentlig ikke å bli med i dokumentaren, men faren, som regisserte Krakatoa, lokket ham med en tur til Madagaskar.

Han ble seinere oppmuntret av en venn av moren hans, som også er skuespiller, til å gå på audition til Oliver Twist. I konkurranse med omkring 700 andre, fikk han rollen.

I 2007-adapsjonen spilte han med kjente skuespillernavn som Tom Hardy, fra «The Dark Knight Rises», og Timothy Spall, fra «Harry Potter»-filmene.

- Jeg tenkte ikke: «Den rollen må jeg ha». Det bare skjedde naturlig. Jeg kan ikke huske hva jeg følte, men jeg husker at jeg hadde muligheten til å velge mellom det og fotballen. Det var en latterlig mulighet, sier Miller, som trekker fram Tom Hardy som et stort forbilde.

Aldersbegrensninger i fotball

Videre var han med i tv-serien «Runaway» og filmen «The Kid». Han dro også på audition til Martin Scorsese-filmen «Hugo» og «X-men».

- Jeg tenkte alltid: «Skuespill er mulig uansett hvilken alder du er i - slik er det ikke i fotball», og det var noe jeg hadde lyst til å utforske. Det var et stort valg, sier Miller, som selv føler at han på den tida var i ferd med å bli ganske etablert som skuespiller.

I stedet for å fortsette med skuespill, tok han dermed fotballen opp igjen. Da han var fjorten år, fikk han en plass i Tottenhams yngre rekker.

Saken fortsetter under bildet.

FA-CUP: Will Miller i en duell med Watfords Abdoulaye Doucoure. Foto: Richard Holmes / ProSports / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
FA-CUP: Will Miller i en duell med Watfords Abdoulaye Doucoure. Foto: Richard Holmes / ProSports / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Fornøyelse å se ham

Han har seinere fått trent med stjerner som Harry Kane, Christian Eriksen og Ben Davies, som han selv trekker fram som spillere som har hatt stor innflytelse på hans fotballkarriere.

Miller fikk aldri noen offisiell kamp for Tottenham, men i fjor sommer fikk han komme på banen i treningskamper mot både Atlético Madrid og Juventus.

- Det er en interessant historie. Jeg fant først ut for et par dager sida at han som ung var med i en svær tv-serie. Det var en fornøyelse for meg å se ham på YouTube, sa Tottenham-trener Mauricio Pochettino til Evening Standard i fjor sommer.

- «Fotballspilleren Will Miller»

Miller var kaptein på U21-laget til Tottenham, men sjansene på seniornivå uteble.

Han gikk først på et lån til Burton Albion, men på grunn av begrensninger for hvor mange lånespillere som kan bli brukt per kamp, ble han ofte ofret.

Dermed ble løsningen en permanent avtale denne sommeren.

De nye lagkameratene liker å tulle med hans tidligere skuespillerkarriere - selv ønsket han at ingen skulle finne det ut.

- Selvfølgelig kom de til å oppdage det, men jeg vil ikke være kjent som gutten som har vært skuespiller. Når du bytter profesjon, ønsker du å bli kjent for det nåværende, du ønsker å bli kjent for å være fotballspiller. Ikke: «Å ja, han var Oliver Twist».

  • Manchester United - Burton vises på Viasat 4 onsdag klokka 21.00.