Barnevakt Ege mot landslagsrekord

Nærmer seg Lauritzen.

PÅ VEI MOT EM: Steinar Ege og de norske håndballgutta bør sikre seg EM-billetten i morgen, når de møter Estland i Trondheim. Foto Ingolfur Juliusson / SCANPIX
PÅ VEI MOT EM: Steinar Ege og de norske håndballgutta bør sikre seg EM-billetten i morgen, når de møter Estland i Trondheim. Foto Ingolfur Juliusson / SCANPIXVis mer

|||Steinar Ege (37) fortsetter sin evighetsgang i det norske håndballmålet og onsdag blir trolig superveteranen EM-klar.

Kontrakten med FC København går ut i 2011. På veien dit tar han kanskje landskamprekorden også:

1: Jan T. Lauritzen 254
2: Roger Kjendalen 242
3: Steinar Ege 222

Tilbake etter VM-skade
Ege skadet seg i kneet i nest siste VM-kamp i vinter og hadde en tung opptreningsperiode.

- Det var nok et resultat av at det var kamp åtte på elleve dager. Men det tok lengre tid å komme tilbake fra det enn jeg hadde trodd. Kroppen blir ikke yngre. Det blir fysisk stadig mer slitsomt på den måten. Men vi har flinke fysiske trenere i FCK som legger opp individuelle programmer. Mentalt er det ikke noe problem. Jeg er ung i hodet, sier Ege til NTB.

Romkompis er Erlend Mamelund, 13 år yngre enn Ege.

- Jeg er barnevakt for Norges mest ettertraktede ungkar, sier Ege.

Norge har alt å spille for hjemme mot Estland i morgen. En storseier kan gi gruppeseier og en lettere vei i EM for håndballgutta.

Må hente inn plussmål
Ender to lag på samme poengsum (det skjer om Norge og Island vinner sine siste kamper), avgjør den totale målforskjellen. Der er islendingene klart best nå: 44 mot Norges 33 plussmål.

Gruppevinnerne seedes høyere og får dermed sannsynligvis lettere motstand i EM-innledningen.

Norge slo Estland 33-25 borte. Alt annet enn ny klar triumf, vil være en gjallende sensasjon.

To nye poeng betyr garantert norsk EM-plass, uavhengig av Island-Makedonia. Men islendingene er klar favoritt på sin egen nasjonaldag. Norge avslutter EM-kvalifiseringen borte mot Makedonia søndag.

(NTB)