Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barnsley fikk hjelpende Everton-hånd

Stakk kjepper i hjulene til erkerivalen.

• Liverpool-Barnsley 1-2

(Dagbladet.no): Barnsley-spillerne vil kanskje klype seg i armen både én og to ganger i armen selv når de åpner morgendagens aviser til frokost for så å konstatere at laget er videre i Fa-cupen.

Og det på bekostning av Liverpool på selveste Anfield.

Hvordan laget med daglig tilholdssted på nedre halvdel av tabellen i The Championship klarte å få med seg et resultat, sjansestatistikken tatt i betraktning, kan bare høyere makter svare på.

Og kanskje Everton-manager David Moyes. 

Barnsley mottok nemlig god hjelp fra Liverpools byrivaler i blått, avslører lokalavisen Yorshire Post. Det hjelper neppe på stemningen de to Merseyside-klubbene imellom.

Cup-askeladden tilbragte den siste treningsøkten før kampen på Anfield på Evertons treningsfelt med David Moyes\' velsignelse. Med på veien fikk Barnsley-manager Simon Davey rikelig med tips om hvordan Liverpool skulle slås.

Moyes var også mannen som introduserte Davey for trenergjerningen. Og som om ikke det var nok, er midtbanespiller Anderson Da Silva på utlån fra nettopp Everton.  

image: Barnsley fikk hjelpende Everton-hånd

Viktigheten av Evertons bidrag kan sikkert diskuteres, for hovedårsaken til sensasjonen kan begrunnes i tre ting: Flaks, heroisk forsvarsspill og svake avslutninger.

Ineffektive Liverpool

For Liverpool var det et grelt, men betegnende eksempel på hva som er klubbens store problem: Mangelen på angripere med giftige avslutteregenskaper i Fernando Torres\' fravær.

Det skortet nemlig ikke på muligheter til å avgjøre kampen både før og etter at Stephen Foster hadde headet Martin Devaneys millimeterpresise innlegg via fingertuppene til Charles Itandje og i mål foran et vantro The Kop.

Hvis utligningen var et sjokk for vertene, var det ingenting sammenlignet med det som skulle skje to minutter på overtid, og som sørget for at kaptein Brian Howard er sikret en plass i Yorkshire-klubbens historie for all fremtid.

Evig heltestatus

Etter først å ha blitt snytt for det som kunne se ut som et straffespark, og blitt ferdig med å uttrykke sin misnøye overfor kampleder Martin Atkinson, tilranet Howard seg ballen fra en passiv Xabi Alonso for så å utfordre et enda mer passivt midtforsvar.

Barnsley-strategen fikk både tid og plass til å sikte inn høyreslegga, og hamret ballen inn hardt nede ved stolperoten. Til bortesupporternes elleville, men vantro begeistring.

TAKKET SUPPORTERNE: Slik takker Barnsley sine tilreisende supportere på Anfield, men Yorkshire-klubben sender sikkert også en takk til Everton og David Moyes. Foto: AFP/Scanpix
TAKKET SUPPORTERNE: Slik takker Barnsley sine tilreisende supportere på Anfield, men Yorkshire-klubben sender sikkert også en takk til Everton og David Moyes. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Dermed hjalp det sørgelig lite at Dirk Kuyt endte en 13 kamper lang scoringstørke, etter lærebokmessig forarbeid av Ryan Babel på venstrekanten: Liverpool er ute av årets FA-cup, og manager Rafa Benitez vil neppe la spillerne slippe lett unna med måten det skjedde på.

VANTRO TILSKUER: Både Liverpool og Fernando Torres skulle nok ønsket at den spanske superspissen befant seg på gresset og ikke tribunen på lørdag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media