- Barnslig av Mueller å legge seg på tribunen

- Burde skjønt at det ga en dum signaleffekt, mener Søndrål.

(Dagbladet.no): Landslagstrener Peter Mueller er drittlei av å få spørsmål om Mari Hemmer. Derfor var det neppe noe sjakktrekk da han demonstrativt la seg i sovestilling på tribunen mens Hemmer gikk 3000 meter i Salt Lake City i går kveld.

Etterpå ble han forbanna da NRK dristet seg til å spørre om oppførselen var passende.

- Det er et tåpelig spørsmål, jeg jobber ikke med den jenta. Dere graver i dritt som ikke har noe med skøyter å gjøre. Jeg er drittlei denne Mari Hemmer-saken. Dere går meg på nervene. Jeg er ferdig med NRK, og jeg er ferdig med sånne spørsmål, buldret Mueller.

Overfor Dagbladet.no ønsker ikke skøytepresident Terje Andersen å kommentere epsioden.

Tidligere skøyteess Ådne Søndrål ser ikke noe galt i at Mueller ikke sekunderer Hemmer, men mener amerikaneren burde visst bedre enn å demonstrere så åpenlyst.

- Jeg skjønner godt at Peter er lei. Men jeg synes også det er barnslig å legge seg på tribunen, slik det så ut på TV. Han burde skjønt at det var kontroversielt. Han burde heller lagt seg i garderoben eller et sted hvor det syntes mindre. Han har vært med i gamet så lenge at han burde skjønt det ville bli reaksjoner, sier Søndrål til Dagbladet.no.

Synes ikke synd på Hemmer

Hemmer ble sekundert av andre trenere, og gikk inn til en 21. plass. Søndrål synes ikke det er problematisk at ikke landslagstreneren er på isen når Hemmer går.

- Barnslig av Mueller å legge seg på tribunen

- Han har ikke noen forpliktelser overfor henne. Jeg synes ikke synd på Mari Hemmer, men Mueller burde skjønt at det ga en dum signaleffekt.

- Har han seg selv å takke for at saken trekkes fram på ny?

- Det er to sider av dette. Han burde ikke gitt media muligheten til det, men samtidig synes media det er gøy at den saken lever litt, mener Søndrål.

Lasse Sætre, som la opp etter sesongen i fjor, skjønner godt at Mueller reagerer.

- Jeg skjønner at han er lei av alt fokuset på denne saken. Det er viktigere ting han har å gjøre enn å måtte bry seg med sånne ting, sier han til Dagbladet.no.

Misnøye med Geithus-miljøet

Aftenposten skrev forrige måned at det blir en oppvask av dimensjoner i skøyte-Norge etter at sesongen er over. Misnøyen med Team Furumo, som har vært i stadige konfrontasjoner med Peter Mueller, skal være stor blant de fire andre regionlagene. Samtlige regionlag mottar støtte fra Norges Skøyteforbund.

Ifølge avisa skal flere personer være beredt til å trekke seg i protest dersom Mueller blir presset ut av «illojale personer» i Geithus-miljøet.

- Barnslig av Mueller å legge seg på tribunen
BURDE VISST BEDRE: Ådne Søndrål mener Peter Mueller heller burde lagt seg i garderoben enn å ligge på tribunen mens Mari Hemmer gikk 3000 meter. - Han har vært med i gamet så lenge at hun burde skjønt det ville bli reaksjoner, sier Søndrål til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX
BURDE VISST BEDRE: Ådne Søndrål mener Peter Mueller heller burde lagt seg i garderoben enn å ligge på tribunen mens Mari Hemmer gikk 3000 meter. - Han har vært med i gamet så lenge at hun burde skjønt det ville bli reaksjoner, sier Søndrål til Dagbladet.no. Foto: SCANPIX Vis mer
<B>21. PLASS:</B> Mari Hemmer.
<B>SYNES IKKE SYND PÅ HEMMER:</B> Ådne Søndrål.