Barnslig Flo-glede

Sammen med kona Randi og de tre småtassene Isak, Dorthea og Johan lader Tore André Flo opp med ørretfiske, og frisk fjellluft på hytta utenfor Sogndal.

SOGNDAL (Dagbladet): -  Foreløpig har det ikke blitt så mye fisking. Graset her var jo så høyt, takrennene skal renses, det er mye å holde på med, sier Flo.

I et utrangert landslagsovertrekk fikk han bukt med det verste ugresset i går, etterpå ble det en etterlengtet fisketur med barna.

-  Det er deilig å være her. Stille og rolig, sier Tore André og ser utover Dalevatnet. Det er der ørreten skal fanges etterpå.

Ferie til torsdag

Han skal nyte roen helt til torsdag. Da er ferien over og Vålerenga skal på treningsleir.

-  Jeg husker ikke hvor vi skal. Det er ikke så farlig. Det skal uansett bli deilig å komme i gang.

-  Vet du, jeg gleder meg som en unge til å bli Vålerenga-spiller, sier Flo.

-  Fotball er fortsatt det artigste jeg vet, og Oslo er en flott by. Det blir bra å bo der. Helt topp.

 FERIEPAPPA:  Tore André Flo lader opp til å bli Vålerenga-spiller sammen med alle barna på hytta utenfor Sogndal. Og både Isak, Johan og Dorthea er glade for å ha pappaen sin så mye hjemme. Foto: Tormod Brenna
FERIEPAPPA: Tore André Flo lader opp til å bli Vålerenga-spiller sammen med alle barna på hytta utenfor Sogndal. Og både Isak, Johan og Dorthea er glade for å ha pappaen sin så mye hjemme. Foto: Tormod Brenna Vis mer

-  Ingen nedtur for deg?

-  Nedtur, nei. Jeg er veldig fornøyd med valget jeg gjorde. Jeg fulgte lysten. Derfor ble det Vålerenga, sier Flo som understreker at ambisjonene fortsatt er de største.

-  Jeg vil gjerne vinne serien. Om vi ikke klarer det i år, tar vi den neste år.

-  Lyst til å vinne

-  Hva med forventningspresset? Du er den store stjerna som nå er kommet hjem. Det forventes at du leverer?

-  Jeg er klar over det. Og jeg har ambisjoner om å bidra. Jeg er klar over at noen mener jeg har blitt en dårligere spiller de siste åra. Det mener ikke jeg. Men jeg vet det er forventninger. Og jeg vet at det fort blir kritikk om jeg spiller noen dårlige kamper. Slik er det, og slik må det være.

Tore André Flo synes selv han har hatt en flott fotballkarriere så langt. Han ser ingen ende på den foreløpig.

-  Jeg har ordentlig lyst til å vinne en serie. Det har jeg aldri vært med på. I Vålerenga tror jeg vi kan klare det.

Men han lover ikke at det skjer i år.

-  Vi kan klare det. Men det kan andre også. Norsk fotball har blitt så bra at det laget som skal vinne må ha en voldsom flyt utover, som Start har hatt det hittil.

Rolige år

Som proffspiller i utlandet har han sett norsk seriefotball forandre seg de siste åra.

-  Jeg følger jo med. Og registrerer at interessen øker, at kampene er gode og tette, at stadionene og rammene rundt kampene blir bedre. Det blomstrer i norsk fotball, sier Flo.

Han er forberedt på å bli fulgt med argusøyne i Vålerenga.

-  Det blir fort mer oppstyr nå enn det jeg opplevde i Siena. Jeg kommer fra to rolige år i Italia. Rolige i den forstand at det ikke var så mye mas og presse. Jeg fikk være mye i fred. Når laget tok et poeng, var alle glade. Det var koselig å være Siena-spiller, sier Flo til Dagbladet.

-  Så koselig at jeg begynte å komme veldig tidlig til trening for å ta en kaffekopp med folkene på stadion. Sosialt, og hyggelig. Og det førte også til at jeg lærte meg ganske godt italiensk.

-  Skikkelig utfordring

Tore André Flo er glad og ivrig der han sitter på hyttetunet og prater om det som skal komme. Og hvor mye han gleder seg til det.

Han er også spent på å få Kjetil Rekdal som trener.

Sammen felte de Brasil i Marseille i 1998. Nå blir arbeidsfordelingen annerledes.

-  Det virker jo som han er en god trener. Det viser resultatene hans. Og slik jeg kjenner ham, er han typen til å få det til også. Ærgjerrig, bestemt og kunnskapsrik.

-  Jeg har bare gode erfaringer med tidligere spillere som trenere. Ikke minst var det inspirerende å trene under Ruud Gullit.

-  For meg blir Vålerenga en skikkelig utfordring, sier Tore André Flo til Dagbladet.

-  Det er derfor jeg gleder meg sånn også. For er det noe vi idrettsfolk leter etter, så er det utfordringer.