TIDENES BESTE: Eusebio, som her har kommet seg gjennom det sovjetiske forsvaret og er alene med (nesten) like legendariske Lev Yashin i VM i England i 1966, har gitt artikkeleforfatteren hans beste fotballopplevelse. Foto: NTB SCANPIX
TIDENES BESTE: Eusebio, som her har kommet seg gjennom det sovjetiske forsvaret og er alene med (nesten) like legendariske Lev Yashin i VM i England i 1966, har gitt artikkeleforfatteren hans beste fotballopplevelse. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Barnslig? Javel. Men jaggu er det lov å ha VM-helter hvert fjerde år

Dagbladets Tom Stalsberg så sitt første VM i 1966, og tar et historisk tilbakeblikk på et knippe helter - som fintet, smilte og scora.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): På vei til Rio. Hvem blir VMs store spiller? Spiller det noen rolle? Ja, litt. Blir det Neymar? Messi? Ronaldo? Suárez? Pogba?

Eller dukker det opp øyeblikk med et par spillere der vi i framtida vil si: Husker du ham fra Nigeria eller de fire målene til han unge fra Colombia?

Et VM i fotball er selve hjertekammeret, det som gir oss fotballfolk spillere å huske, men ikke bare de største stjernene og vinnerne. Det kan være et raid, et skudd eller redningen til Gordon Banks i 1970.

Den gangen Pelé headet ballen utagbart nede i hjørnet, men Banks fra Stoke City, tåke og Øivind Johnsen plutselig lå der ned ved stolperota og fistet ballen utenfor. Magi. Fotballkunst. Moro.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn