Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Baron deppet etter tabbe-baklengs

Dypt nedbrutt, uten å snakke med noen, forlot Lillestrøm-keeper Emille Baron Åråsen stadion etter en keepertabbe av dimensjoner.

Tabben medførte at Aalesund scoret sitt enkleste mål hittil i eliteserien og berget ett poeng i en kamp som endte 1-1.

«Keeper», ropte Baron da han tilsynelatende skulle plukke opp en løs ball innenfor egen 16-meter. LSK-kaptein Torgeir Bjarmann lot ballen slippe forbi seg, men sørafrikaneren slapp ballen mellom beina slik at Tor Hogne Aarøy kunne spasere den i mål. Nesten 6 000 tilskuere måpte av overraskelse mens Aalesund-supporterne bak Barons mål knept trodde det de så.

- Dette er den største tabbe en keeper kan gjøre, og er man siste skanse så er det veldig synlig når det skjer. Men slik er fotball. For oss er det bittert å slippe dem inn i kampen i en periode hvor vi ledet 1-0 og hadde fullstendig kontroll, sa spissveteran Petter Belsvik, som selv sløste bort en stor sjanse.

Deler skylda

- Det er klart at gutten er lei seg, men man kan like gjerne gi skylda til oss der framme som ikke scorer på alle de sjansene vi skaper. Gunnar Halle serverte jo David Vidarsson et ferdigscoret mål, men han misset. Selv fikk jeg en god sjanse som jeg skjøt over på. Det er ikke bakerst på banen vi har de største problemene, tilføyde Belsvik.

Lillestrøm har fortsatt et åpenbart spissproblem, men det er også noe galt når forsvarerne hele tiden slår lange, høye baller opp på lille Tom Kristoffersen, som er sjanseløs i lufta mot Aalesunds gode midtstoppere.

Magnus Powell dro lasset alene lenge i LSK-angrepet, men ga seg fire minutter etter pause da han fikk krampe i låret. Han regnet selv med at han trenger minst fem-seks dager på å komme tilbake i kampsituasjon.

Tårnene scoret

Aalesund takket og bukket for det poenggivende målet, men leverte en solid forsvarsinnsats. Trener Ivar Morten Normark berømmet spillerne for innsatsen og erklærte med overbevisning at han syntes oppriktig synd på Emille Baron.

Frode Kippe ble dagens mann hos Lillestrøm da han scoret for annen kamp på rad. Han vant kjempenes kamp om det atmosfæriske rom mot Tor Hogne Aarøy, selv om det må ha vært uvant for Kippe (1,94 meter) å bli utfordret i luftrommet av en som er 10 centimeter høyere. Tårnene scoret hvert sitt mål.

Aarøy har knapt scoret enklere mål i sin karriere enn det som ga Aalesund det femte uavgjorte resultatet og det femte poenget i eliteserien til nå. Seieren lar vente på seg, men Normark merket fremgang i at Aalesund for første gang ikke slapp inn mål i 2. omgang.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media