Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Baron helt konge

Erik Nevland var overbevist om at en vakker 1- 0-scoring nettopp hadde forlatt panna hans etter 24 minutter. Men da han hørte lyden av lær mot aluminium, skjønte Nevland at Emille Baron hadde gjort det umulige.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Viking- Lillestrøm 1- 1 (0- 1). Stadion: Stavanger stadion. Tilskuere: 6560. Mål: 0- 1 Magnus Powell (26), 1- 1 Toni Kuivasto (90). Dommer: Terje Hauge, Olsvik. Gult kort: Kasey Wehrman, Lillestrøm.

STAVANGER (Dagbladet): Lillestrøm-keeperen fikk fingertuppene på nikken fra Vikings toppscorer. Og via tverrliggeren ble historien om en utsøkt avslutning en historie om en enda mer praktfull redning.

- Jeg var 100 prosent sikker på å score. Treffet var helt perfekt. Jeg kan ikke helt forstå at han reddet, sier Nevland.

- Jeg fikk fingertuppene på ballen. En ok redning, sier Baron.

Mannen som krydrer fotballkamper med diverse apestreker er plutselig nøkternheten selv.

- En av dine beste kanskje?

- Vanskelig å si. Det har vært en del gode redninger.

- Men en av dine beste denne sesongen, da kanskje?

- Kanskje en av de beste, ja.

En gang til

Nok om det. For alle andre som så en temmelig bedrøvelig kamp, var Baron den eneste som maktet å heve både kvaliteten og underholdningsverdien. For - han skulle gjøre noe liknende en gang til. Mot samme mann. På overtid. Og bare minuttet etter at Viking omsider hadde klart å utlikne.

Nevland igjen:

- Det var en større sjanse enn den første. Jeg prøvde å styre ballen i lengste hjørne, men Baron bare sto og sto. En annen keeper ville gamblet på hvor ballen kom. Dermed klarte jeg ikke å legge den dit jeg skulle, forklarer han.

Og Baron:

- Jeg måtte redde den ballen. Og jeg måtte stå så lenge som mulig, sier han til Dagbladet.

Han gjorde begge deler. Og reddet det ene poenget til LSK.

Det var et utfall Viking hadde mest grunn til å være misfornøyd med. Selv om laget sjelden klarte å heve seg over Lillestrøms tempodrepende fysiske fotball, fikk laget etter hvert et sjanseovertall som kunne gitt tre poeng.

Bra bakover

- Skuffende. Vi visste hva Lillestrøm er gode på, men klarte ikke å utnytte våre sterke sider, sier Viking-trener Kjell Inge Olsen.

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen er skuffet over poengene som forsvant på overtid, men tross alt brukbart fornøyd. Kampen ble omtrent som forventet.

- Vi fungerer bra bakover. Men vi orker ikke holde ballen oppe i banen. Og det henger naturligvis sammen med at vi ikke har spisser som er i form, sier han.

Men heldigvis har han Tippeligaens beste keeper. I går var Baron helt konge.

<B>IKKE DET, NEI:</B> Erik Nevland har aldri vært sikrere på scoring enn i går. Aldri mer overrasket over en redning heller. Emille Baron var praktfull da han stoppet Nevlands heading.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media