Baron i foreløpig VM-tropp

Lillestrøm-keeper Emille Baron er en av fire målvakter i Sør-Afrikas foreløpige VM-tropp. Tre av dem får reise til Asia.

Hvis Baron får bære med kan han miste hele sju seriekamper for LSK. Det kan bli tøft for trener Arne Erlandsen, som bare her Marius Røvde i bakhånd.

Men det er ikke sikkert Baron blir VM-klar. Landslagssjef Jomo Sono offentliggjorde i dag en tropp på 31 spillere, og sa at 23 av dem får plass i den endelige troppen. Han sa også at han allerede har bestemt seg for 16 navn, men ville ikke røpe dem.

Sono sa at de uttatte skal samles til treningsleir i Durban 6. mai, og at han i løpet av den leiren vil redusere troppen til 23 mann.

Tidligere landslagskaptein Lucas Radebe fikk ikke plass etter sitt langvarige skadefravær, men Sono utelukket ikke at han kan bli innkalt dersom han viser fortsatt framgang. Leeds-spilleren gjorde nylig comeback i reservelaget, hans første kamp denne sesongen.

Charlton-spilleren Eric Tinkler, som var lagkaptein i afrikamesterskapet i januar, fikk heller ikke plass i troppen, men Mark Fish ble uttatt selv om han på grunn av skade har vært ute av spill siden februar.

Overraskelsen i uttaket var den greskfødte spissen George Koumantarakis, som spiller for Basel i Sveits. Han har ikke vært i troppen siden han for to år siden spilte sin fjerde landskamp.

(NTB-AFP/Dagbladet.no)