Baros frykter Zlatan-magi

Supersvensken vil ødelegge for Riise & co.

• Vi fulgte kampen direkte: Liverpool - Juventus

• Vi fulgte kampen direkte: Lyon - PSV

FØR KAMPEN: (Dagbladet.no): Det er selvfølgelig ikke bare én spiller Liverpool frykter når Juventus kommer på besøk i kveld - det ville vært en fryktelig undervurdering av ett av verdens aller beste lag.

Men at mange frykter hva Zlatan Ibrahimovic i perlehumør kan finne på, er naturlig.

Liverpool-spiss Milan Baros er én av dem.

Lovordene hagler

- Det betyr naturligvis mye for Juventus at Nedved er tilbake, men glem ikke Ibrahimovic. Han er minst like viktig for Juventus, vurderer tsjekkeren ifølge Expressen.

Ibrahimovic har hatt en karriere med mange opp- og nedturer, men alt virker langt mer stabilt etter overgangen til Juve. Svenskens egen trener, Fabio Capello, mener til og med han er et geni.

AVSLAPPET: Zlatan Ibrahimovic tøyer ut på en trening på Anfield i går. I dag kan han senke Liverpool. FOTO: SCANPIX/AP
AVSLAPPET: Zlatan Ibrahimovic tøyer ut på en trening på Anfield i går. I dag kan han senke Liverpool. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

- Jeg har fulgt ham siden Ajax. Han er fantastisk, samtykker Baros.

Zlatan har også møtt Liverpool tidligere, sommeren 2001 i svenskens andre kamp for Ajax. Da snurret han kraftig rundt med Stephane Henchoz.

Og om det ikke ble mål ga driblingene i det minste opphav til et klassisk sitat:

- Først rykket jeg til venstre, og det gjorde han også. Så rykket jeg til høyre, og han fulgte etter. Så rykket jeg til venstre igjen, og da var han på vei for å kjøpe en pølse, beskrev Zlatan etter kampen.

Tro og håp

Om Liverpool-manager Rafael Benitez har mistet nattesøvnen i frykt for hva som skjer når svensken entrer banen i kveld, er uvisst. Spanjolen poengterer uansett at spillerne må tro på seier, om de skal klare det.

Jo visst er Juventus et svært stjernespekket lag, men nesegrus beundring hører ikke hjemme i en kvartfinale i Champions League.

- Man må ha selvtillit når man går inn i kamper som dette. Vi vet Juventus er favoritter, men når man tror på egne ferdigheter kan man oppnå ting i fotball, sier han til Liverpool Echo.

Sjefen håper også at Milan Baros spiller over pari i kveld, ettersom tsjekkeren ikke har spilt opp mot sitt beste i det siste. Utvisningen i nabooppgjøret mot Everton var idiotisk, og bidrar til å øke presset på Liverpools toppscorer i sesonginnspurten.

- Milan skylder fansen noe. Han vet han må yte opp mot sitt beste på grunn av det som skjedde i derbyet, sier Benitez.

MÅ REVANSJERE: Milan Baros har noe å bevise etter det tøvete røde kortet mot Everton, mener Rafael Benitez.