Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barrantes berget bortepoeng mot Brann

Aalesund på tredjeplass i Tippeligaen.

KANONSKUDD:  Michael Barrantes scorer 1-1 på Brann Stadion søndag.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
KANONSKUDD: Michael Barrantes scorer 1-1 på Brann Stadion søndag. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer

• Brann - Aalesund 1-1 (1-0)

Aalesund tok steget opp på tredjeplass i eliteserien etter 1-1 mot Brann i Bergen.

Aalesund har dårlig statistikk på Brann stadion, men sunnmøringene kom sterkt etter hvilen og fikk med seg ett poeng i bagasjen. Kjetil Rekdals mannskap holder dermed bergenserne tre poeng bak seg på tabellen og klatret opp på medaljeplass.

Åpningsomgangen var rimelig sjansefattig, og det var vertene som skapte det som var av farligheter foran mål. Nærmest var Erik Mjelde som tuppet ballen over fra kort hold etter 18 minutter. Gjestene hadde også en redning på streken, etter mye klabb og babb etter corner.

Det var derfor lite å si på at bergenserne tok ledelsen etter en halvtime. Den innøvde cornervarianten fra Bjørnar Holmvik endte i en duell mellom Aalesund-keeper Sten Grytebust og Christian Kalvenes. En presset Grytebust fikk bokset ballen ut i feltet, hvor Kim Ojo på spektakulært vis, og i loddrett posisjon, styrte ballen oppe i det lengste hjørnet. Dette var nigerianerens sjuende mål for sesongen.

Aalesund kom tilbake Kjetil Rekdal var tydelig frustrert mot slutten av åpningsomgangen, men den temperamentsfulle Aalesund-treneren må ha brukt pausen godt. Gjestene tok tak i kampen umiddelbart etter hvilen, og det gikk ikke mer enn drøye to minutter før utligningen var et faktum.

En feilpasning hos Brann førte til en hurtig overgang for sunnmøringene. Michael Barrantes Rojas stormet fremover sammen med Jonathan Parr, og Lars Grorud klarerte innlegget ut til Barrantes Rojas. Fra rundt 20 meter banket costaricaneren ballen i mål, utakbart for Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Snytt for straffe Begge lag hadde muligheter til å sikre seg alle tre poengene utover i 2.-omgangen. Aalesund ble snytt for straffe da Jonathan Parr ble dyttet av Hassan El Fakiri i feltet, mens Diego Guastavino fikk en scoring annullert for offside.

Guastavino hadde også en mulighet på overtid, men skjøt utenfor fra bra posisjon.

(NTB)

SIKRET POENG: Michael Barrantes Rojas sørget for 1-1 mot Brann og sendte Aalesund på tredjeplass på tabellen.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
SIKRET POENG: Michael Barrantes Rojas sørget for 1-1 mot Brann og sendte Aalesund på tredjeplass på tabellen. Foto: Marit Hommedal / Scanpix Vis mer