HELTEN:  Michael Barrantes jubler for 1-0 scoringen som kom på straffespark under playoff-kampen til Europa League. Mot slutten av andre omgang puttet han på flott vis inn sitt andre for dagen.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
HELTEN: Michael Barrantes jubler for 1-0 scoringen som kom på straffespark under playoff-kampen til Europa League. Mot slutten av andre omgang puttet han på flott vis inn sitt andre for dagen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Barrantes ble kveldens helt

Kanskje skjøt han både seg selv og klubben ut i Europa.

AALESUND (Dagbladet): Aalesund - AZ Alkmaar 2-1.

Aalesunds Michael Barrantes satte full fyr på hjemmepublikummet da han knallhardt skjøt Aafk opp i ledelsen 1-0 på straffespark.  

Det skjedde ti minutter ut i første omgang.

Nølende En AZ Alkmaar-spiller skyter ballen opp i sin egen hånd. Dommeren nøler litt, men blåser til slutt straffe.

Før straffen var hjemmelaget svært uryddige og virket veldig bekymret for hva deres nederlandske motstandere i AZ Alkmaar kunne finne på og varte opp med.  

Fra og med 1-0-scoringen på straffespark våknet Aalesund for alvor.

Frem til 20 spilte minutter var det et konstant Aalesund-kjør mot AZ Alkmaars keeper Esteban. I akkurat den perioden av kampen var det til tider stor fotballunderholdning i Jugendbyen. Men også bortelaget fra Nederland fikk vist sin styrke med ball og driblerier.  

Spenning Ti minutter etter at Aalesund gikk opp i ledelse, reduserte AZ Alkmaar. Et skudd ble slått i retur fra Aalesund-keeper Sten Grytebust og Maarten Martens header den lett inn.  

Reduseringen tok overhodet ikke motet fra hjemmelaget, som svarte med å gå rett i angrep.

Bare en feberredning fra Esteban hindret en rask retur til ledelsen for Aalesund.  
Frem til pause vekslet det litt på prestasjonene. Publikum derimot virket svært så forøyd med hjemmelagets prestasjoner.  

Hvor lenge blir helten i byen? Andre omgang ble langt mer jevnspilt enn første. Både i sjanser og spill på banen. De store hendelsene var det ikke mange av før 73 minutter var unnagjort. Enar Jääger kjører opp langs siden og legger inn. Der finner dagens helt Michael Barrantes frem storkanonen og skyter Aalesund i nok en ledelse.

2-1 ble også sluttresultatet.

Barrantes har vært svært god for Aalesund den siste tiden. Senest i går fortalte Aalesund-trener, Kjetil Rekdal, at han ikke regnet med noe annet enn at klubber i utlandet har, eller kommer til å legge merke til Michael Barrantes.

Neste torsdag har han muligheten i Nederland da returoppgjøret spilles.