MIN KOSTELIGSTE: Aalesunds kaptein Daniel Arnefjord (venstre) fikk ikke beholde pokalen lenge da Michael Barrantes kom for å feire, men lover å ta den tilbake når laget lander i hjembyen senere i kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MIN KOSTELIGSTE: Aalesunds kaptein Daniel Arnefjord (venstre) fikk ikke beholde pokalen lenge da Michael Barrantes kom for å feire, men lover å ta den tilbake når laget lander i hjembyen senere i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Barrantes ranet kapteinen på kongetribunen

- Jeg hadde vel pokalen i noen mikrosekunder, sier Arnefjord.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Brann - Aalesund 1-2.

De fleste Aalesund-spillerne pekte ut Michael Barrantes som hovedforskjellen mellom de to cupfinalistene på Ullevaal i dag, ikke overraskende etter costaricanerens to avgjørende scoringer mot Brann.

Barrantes var også sist ut av AaFK-garderoben etter kampen, men da kom han til gjengjeld med et godt grep rundt både sin egen pokal, og selve «bøtta».

Den rev han nemlig rimelig målrettet og lynraskt ut av hendene til kaptein Daniel Arnefjord oppe på kongetribunen, og etter det så det ut til at den skulle bli med hjem til Costa Rica.

- Ja, det var vel i noen mikrosekunder jeg hadde pokalen, sier Arnefjord smilende til Dagbladet.

- Og det var greit?

- Ja, ingen problemer. Alle skal få kjenne på pokalen etter at vi har vunnet. Jeg har god tid til å kjenne på den i kveld, sier AaFK-kapteinen.

- Og Barrantes går fortsatt rundt med pokalen?

- Ja, han er glad i den. Han skal få passe på den på veien opp til Ålesund. Så tar vi andre over! sier Arnefjord og ler.

Stort
Michael Barrantes var veldig ivrig også i kyssinga av pokalen oppe på kongetribunen, og han legger ikke skjul på at det betyr mye for ham å være norsk cupmester med Aalesund.

- Jeg er veldig, veldig glad. Dette var en viktig kamp, og en stor seier for oss. Det er veldig, veldig fint for meg å score to mål, sier costaricaneren

- Dette er en stor kamp i Norge, og for meg er det veldig gøy å være med på. Jeg er bare veldig glad, jeg føler meg fantastisk, sier Barrantes.

Spissen er ikke direkte flytende i engelsk, og snakker vanligvis helst morsmålet. Etter cupseier på Ullevaal prøver han likevel så godt han kan.

- Er du blitt en bedre spiller etter at du kom til Aalesund?

- Jeg vet ikke. Jeg jobber bare hardt for laget og supporterne, og det er det som er viktig, sier Barrantes til Dagbladet.

- Jeg føler meg bra, jeg liker måten vi spiller på og rollen min. Kjetil Rekdal er en fantastisk trener, men for både ham, fansen, spillerne og hele klubben er dette stort, sier han med et smil.

Blant de beste i Norge
Sammen med et gavmildt og lavspilt Brann-lag skal lagkameratene ha mye av æren for at Michael Barrantes kom til gode muligheter i cupfinalen, men skuddkvaliteten til costaricaneren er av ypperste klasse.

Det mener i hvert fall de andre Aalesund-spillerne.

- Det er ikke mange i Norge som er bedre enn ham, det er kanskje et par som er i nærheten på en god dag. Pontus Farnerud er kanskje den jeg syns er aller best, men Michael er helt der oppe. Det er artig å spille med en sånn spiller, sier Jo Nymo Matland til Dagbladet.

- Barrantes avgjør jo hele greia, han er jo en enorm spiller. Mange har snakket om duellen mellom ham og Rudolph Austin, men jeg visste at han kom til å rundspille Austin, og det gjorde han i dag. Igjen, sier Matland, og får støtte av Sten Grytebust.

- Barrantes skal ha mye av æren for dette. Han scorer to mål i dag, og har vel sju totalt i cupen, eller noe sånt. Han er en fantastisk spiller i topp tippeligaklasse. Spesielt den andre avslutninga der han får den rullende fra sida, og bare dreiser til, det er fantastisk bra, sier AaFK-målvakten.

Toårskontrakt
Trener Kjetil Rekdal har snakket mye om viktigheten av å beholde nøkkelspillerne i tida framover, men Michael Barrantes kan gjøre den jobben vanskelig dersom han utvikler seg enda mer i positiv retning den kommende sesongen.

Selv vil han ikke si så mye om framtida i klubben, i hvert fall ikke akkurat i kveld.

- Jeg vet ikke. Kontrakten min varer i to år til, men jeg vet ikke hva som vil skje akkurat nå. Nå er det bare fest med supporterne som teller, sier Barrantes før han forsvinner med pokalen i bussen.

PS! Michael Barrantes to scoringer til tross - det er bare en mann som er sjef i Aalesund. Og da lagene satte seg ned for bankett like etter kl. 17 i kveld sto NM-pokalen godt plantet på bordet, rett foran Kjetil Rekdal.

FINALEHELT: Michael Barrantes holdt et godt grep rundt NM-trofeet på vei inn i AaFK-bussen, og det hadde han vel fortjent. På banketten var imidlertid pokalen plassert hos trener Kjetil Rekdal.
Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
FINALEHELT: Michael Barrantes holdt et godt grep rundt NM-trofeet på vei inn i AaFK-bussen, og det hadde han vel fortjent. På banketten var imidlertid pokalen plassert hos trener Kjetil Rekdal. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer