Barrantes scoret sitt første tippeligamål for sesongen da han reddet ett poeng for Aalesund

Spilte 2-2 mot Sogndal.

(Dagbladet): 16. mai er fotballens festdag, men bare 6580 tilskuere hadde møtt opp på Color Line stadion for å se oppgjøret mellom Aalesund og Sogndal.

Sogndal har aldri slått Aalesund, og Aalesund har aldri tapt en hjemmekamp på 16. mai.

Som i fjor, og året før endte dagens oppgjør 2-2 mellom de to lagene på Color Line Stadion, etter at Aalesund scoret to kjappe mål like før slutt.

- Vi er skuffet over at vi ikke får med oss tre poeng. 2-0 med ti minutter igjen, da burde vi tatt det, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til Cmore etter kampen.

Jan Jönsson var mer fornøyd med at laget hans klarte å sikre ett poeng.

- I førsteomgang er det tendenser som er bra lenge. Helt fram mot slutt er det gode tendenser, men lenge så det bare ut til å være tendenser, men da er moralen blant spillerne er veldig bra, sier Jönsson til Cmore.

Jönsson var også fornøyd med at Michael Barrantes har åpnet målkontoen.

- Han har hatt mange skuddforsøk, og de fleste har gått over. Det var fint at han fikk score, og nå skal han reise på et VM-eventyr, og vi får ønsker han lykke til VM.

Kamp nummer 100 Sten Grytebust spilte i dag sin Tippeligakamp nummer 100, og har startet alle kampene. Ifølge altomfotball har han spilt samtlige 90 minutter i alle kampene, med unntak av en kamp i 2011.

Sogndal i ledelsen Etter 38 minutter spill gikk Sogndal i ledelsen ved Otoo. Sogndal fikk frispark, og Valgardsson slo ballen hardt inn i feltet hvor Otoo fikk styrt ballen i mål.

- Jeg synes det er en jevn førsteomgang, jeg føler vi begynner best, så tar Aalesund litt over. Vi får det viktge førstemålet, og er selvfølgelig fornøyd med å gå til pasuse med ledelse, sier Sogndals Rune Bolseth til Cmore i pausen.

- Jeg synes vi gjorde som vi ble enig om før kampen, bra omgang, mye trøkk. skaper ikke så allverden, men en ok omgang, sa Jonatan Tollås Nation til Cmore.

Etter 74 minutter la Tim André Nilsen på til 2-0 til Sogndal.

Barrantes' første Daniel Arnefjord reduserte for Aalesund etter 83 minutter, og få minutter etterpå sendte Barrantes en suser i mål, og det sto 2-2 på Color Line Stadion.

Kampen endte 2-2, akkurat som fjorårets oppgjøre på Color Line stadion.