Barrantes serverte Aafk tredjeplassen

Se costaricanerens to målgivende pasninger her.

Aaslesund - Viking 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Aalesund kunne gå forbi Viking på tabellen med seier i dagens kamp mot siddisene, og med det frata Viking tredjeplassen.

- Det var deilig det, Viking er jo en direkte konkurrent til oss på tabellen, så hadde vi tapt poeng mot dem her i dag hadde vi vært ille ute, sier Aafk-kaptein Jonatan Tollås Nation til C More etter kampen.

I en kamp flust av sjanser til begge lag ble Aalesunds Michael Barrantes forskjellen på de to.

Irritert Jarstein
I første omgang, etter et veldig god Viking-start der bare keeper Sten Grytebust sto i veien for en tidlig Viking-ledelse, serverte Barrantes det første målet.

Fredrik Carlsen rullet ballen ut på kanten til Barrantes, som enkelt plukket ut lagkompis Leke James på løp foran mål. Landslagskeeper Rune Jarstein var sjanseløs på avslutningen fra tre meter, og dessto mer irritert over at lagkameratene lot ham slippe så enkelt til.

- Vi var godt med til de scoret det første målet. Etter det blir vi jagende litt, og bruker lang tid på å komme inn i kampen igjen, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

Iskald Barrantes
Både Aalesund og Viking var betraktelig bedre framover enn bakover på banen i dag, men den store målfesten ble det ikke i solskinnet på Color Line Arena.

PÅ TREDJEPLASS: Aalesund slo Viking og inntok tredjeplassen på tabellen i kveld.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg  / NTB scanpix
PÅ TREDJEPLASS: Aalesund slo Viking og inntok tredjeplassen på tabellen i kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Men Barrantes var ikke ferdig med servitørjobbinga før han hadde gitt Lars Fuhre 2-0-scoringen. Et frekt løp på en enda frekkere gjennombruddspasning fra Matland frigjorde Barrantes totalt på Aalesunds venstrekant.

Iskaldt ventet Barrantes ut Viking-forsvaret og fant Fuhre alene på ti meter. Aafk-spilleren fikk en enkel jobb med å prikke inn ballen i Jarsteins venstre hjørne til 2-0.

Da Sten Grytebust vartet opp med en refleksredning fra øverste hylle på Trond Olsens avslutning ti minutter før slutt, skjønte alle hvor de tre poengene kom til å havne.

Da ble det en parentes at Patrik Ingelsten reduserte for Viking et minutt på overtid.