Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barrichello endte fem års seierstørke

Ut av Buttons skygge i Europas Grand Prix.

ENDELIG UTTELLING: Rubens Barrichello  (t.h.) hadde ikke vunnet et formel 1-løp siden Kinas Grand Prix i 2004. Søndag slo den rutinerte brasilianeren tilbake. Lewis Hamilton (t.v.) ble nummer to.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRED DUFOUR
ENDELIG UTTELLING: Rubens Barrichello (t.h.) hadde ikke vunnet et formel 1-løp siden Kinas Grand Prix i 2004. Søndag slo den rutinerte brasilianeren tilbake. Lewis Hamilton (t.v.) ble nummer to.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / FRED DUFOUR Vis mer

Etter en sesong i skyggen av lagkameraten Jenson Button, var det endelig Rubens Barrichellos tur søndag. I Valencia sikret han seier i Europas Grand Prix.

- Jeg ønsker at dette øyeblikket skal vare evig. Det er helt fantastisk. Dette er en helg jeg aldri vil glemme, sa 37-åringen etter triumfen i Valencias gater.

Seieren var Brawn-førerens første på fem år. Den gjør at han klatrer fra fjerde- til annenplass i VM-sammendraget. Det gjør han ettersom de to Red Bull-førerne Mark Webber og Sebastian Vettel ikke fikk poeng i Valencia.

Barrichello har imponert med sterke resultater i år, men er likevel blitt plassert i skyggen av stallkameraten Jenson Button. Briten ble sjuer i Valencia og leder VM-sammendraget med 18 poeng.

Skal jakte
Nå ser Barrichello fram til å jakte på stallkameraten resten av sesongen.

- Etter fem år glemmer man ikke hvordan man vinner, men det er vanskelig, sa Barrichello søndag.

Den regjerende verdensmesteren Lewis Hamilton, hvis sesong har vært nær katastrofal, fortsatte den gode formen han har vist i det siste. Briten endte på annenplass, men kunne ha kapret seieren.

En dårlig depotstopp der Hamiltons mekaniker fomlet med det ene hjulet, kostet ham mye tid.

- Vi vinner og taper sammen, konstaterte fjorårsmesteren, som iallfall holdt Ferrari-føreren Kimi Räikkönen bak seg så annenplassen ble sikret.

Jubilerte

Rubens Barrichellos forrige seier kom i Kinas Grand Prix i 2004. I Valencia fikk han sin tiende seier i karrieren. Det kunne altså ikke ha gått særlig bedre for brasilianeren.

37-åringen leverte ett av sine beste løp noensinne i de spanske gatene. Nå kan han kjempe om VM-tittelen. Men da må han slå Jenson Button, som søndag bare ville hylle sin lagkamerat.

- Han fortjente det virkelig, og jeg er veldig glad på hans vegne. Men nå har han kuttet luken, så jeg må få gjort noe med det, sa Button.

(NTB-Ritzau)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling