Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barrichello i tet på hjemmebanen

Starter Brasils GP i pole position.

Rubens Barrichello sikret seg beste startposisjon i Brasils Grand Prix. Skal han endelig lykkes på hjemmebane?

Barrichello har vært en av de beste formel 1-førerne i mange år, men på Interlagos-banen rett ved barndomshjemmet har han mislykkes gang på gang. Han har ikke engang fullført løpet de ni siste årene.

- Det er utrolig hvordan livet mitt er i øyeblikket. Da jeg krysset mål og så at jeg hadde beste tid, ble jeg helt nummen i beina, for presset har vært så stort, sa Barrichello.

- Om jeg hadde gjort en feil, ville publikum sannsynligvis kommet ned fra tribunene og drept meg eller noe, men jeg klager ikke. Det er et godt press, det er god energi her.

Publikum på fullsatte tribuner jublet for Barrichello da han som siste startende i kvalifiseringen kjørte inn til bestetid drøyt to tideler foran Juan Pablo Montoya.

Ikke bare starter Barrichello først søndag, han har lagkamerat og årets suverene kjører Michael Schumacher langt bak seg. Tyskeren krasjet stygt under oppvarmingsrunden lørdag og måtte bytte motor, noe som førte til at han automatisk ble flyttet tilbake ti startposisjoner.

Da Schumacher bare greide 8. beste tid, betydde det at han starter som nummer 18 i løpet i morgen.

- Jeg startet først også i fjor, men da gikk det galt i løpet. Men jeg har en svært, svært god bil og har en god sjanse til å vinne, sa Barrichello, som håper å gi publikum første brasilianske seier i løpet siden Ayrton Senna vant i 1993.

Bak Ferrari-fører Barrichello og Williams-fører Montoya stiller Kimi Räikkönen i McLaren, Felipe Massa i Sauber og Jenson Button i BAR.

(NTB-AFP)

FØRST:</B> Rubens Barrichello har det beste utgangspunktet for sin første seier i Brasil.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media