Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barry anklager supportere for sjalusi

City-spillere hetses på banen.

UTSKJELT: Aston Villa-fansen har gått fra helt til fiende på Villa Park. Foto: REUTERS/Darren Staples
UTSKJELT: Aston Villa-fansen har gått fra helt til fiende på Villa Park. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

||| (Dagbladet.no): Gareth Barry fikk pundsedler viftet opp i ansiktet fra tribunen da han tok cornere for Manchester City mot gamleklubben Aston Villa forrige mandag.

Noen uker før havnet Emmanuel Adebayor i trøbbel med Arsenal-fans på Manchester-besøk, mens Joleon Lescott ble pepet ut av England-supportere på Wembley.

Barry tror alt skyldes at andre lags supportere er misunnelige på City. De skulle gjerne selv hatt de lyseblås oljepenger.

Og lar misnøyen med egne lavbudsjetterte staller gå utover høytlønnede City-spillerne

Håper City mislykkes
- Det er sjalusi, tror jeg. Det har blitt pløyd mye penger inn i denne klubben, og folk på utsida vil nok nyte å se oss mislykkes i stedet for å gå ut og få til noe denne sesongen, sier Barry til The Times.

City har brukt 1,2 milliarder på nye spillere denne sommeren. Det inkluderer Barry, som i fjor sommer ønsket seg fra Villa til Liverpool for å spille Champions League.

I stedet havnet han opp i City, som ikke er med i e-cupen. Slik fikk han både Villa- og Liverpool-supportere på nakken.

- Jeg vet hva slike synspunkt skyldes, og det gjør oss bare sterkere, sier Barry ifølge nyhetsbyrået PA.

Han innrømmer at det ikke var hyggelig å besøke sin forrige arbeidsplass Villa Park sist mandag.

- Den som sier at de ikke vil ha en fin velkomst når de møter gamleklubben lyver. Men jeg regnet med det, det er noe vi har snakket om internt i City denne sesongen. Det er slikt spillerne, meg inkludert, kan takle. Det er viktig at det ikke påvirker oss, sier Barry.

«Kjøpelag» og «økonomisk doping» er bare to av uttrykkene som er blitt klistret på City etter at emiratsjeikene i ADUG plukket opp klubben for 14 måneder siden.

Som i Chelsea
Barry sammenlikner situasjonen med Chelseas i 2003, da de ble kjøpt opp av rubelmilliardæren Roman Abramovitsj.

TAKK FOR SIST: Dette banneret møtte Barry på Villa Park 5. oktober. Foto: EPA/LEE SANDERS
TAKK FOR SIST: Dette banneret møtte Barry på Villa Park 5. oktober. Foto: EPA/LEE SANDERS Vis mer

- Det gikk over. Hele klubben forventet dette, og manageren har påpekt det til oss. Vi prøver å bruke det til vår egen fordel, det bringer oss tettere sammen og vi jobber hardere på banen. Vi har hatt en god start og forhåpentligvis kan vi holde det gående, sier Barry.

City har vunnet fem av sju kamper så langt denne sesongen og ligger på en 4. plass på tabellen. Laget møter Wigan borte søndag.

HETSET AV ARSENAL-FANSEN: Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-fansen da han scoret for City. Togo-spissen klagde etter kampen på grov hets fra sine tidligere supporterne. Foto: AP/Jon Super
HETSET AV ARSENAL-FANSEN: Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-fansen da han scoret for City. Togo-spissen klagde etter kampen på grov hets fra sine tidligere supporterne. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling