ETTER 92 MINUTTER: Manchester Citys Gareth Barry (nummer 18) ga City seieren etter at de hadde stanget mot forsvarsmuren til Premier Leagues bunnlag i 92 minutter - eller egentlig 93 om vi teller med et tilleggsminutt før pause. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX
ETTER 92 MINUTTER: Manchester Citys Gareth Barry (nummer 18) ga City seieren etter at de hadde stanget mot forsvarsmuren til Premier Leagues bunnlag i 92 minutter - eller egentlig 93 om vi teller med et tilleggsminutt før pause. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIXVis mer

Barry kjempet inn vinnermålet to minutter på overtid

Bunnlaget Reading holdt unna mot City i 92 minutter.


(Dagbladet): Manchester City - Reading 1-0.

Gareth Barry kastet seg fram i feltet og stanget inn vinnermålet for City to minutter på overtid.

- Det var helt feil å godkjenne den scoringen. Jeg kan ikke tro det. Jeg føler med spillerne. Jeg føler med fansen. Vi skulle fått noe fra denne kampen. Det er ikke første gang en slik situasjon har gått imot oss, sier Reading-trener Brian McDermott via TV 2.

Da hadde bunnlaget i Premier League, Reading, kjempet tappert mot overmakten i 92 minutter på Etihad.

Målet vil ganske sikkert også bli diskutert. Barry lå mer eller mindre oppå ryggen til Reading-innbytter Nicky Shorey da han nikket inn vinnermålet. Men til forsvar for dommerens avgjørelse om å godkjenne scoringen, kunne situasjonen også tolkes som at forsvareren stoppet opp og stakk ut rompa da Barry kom løpende inn i feltet.

- Jeg har ikke sett reprisen. Shorey sto bare der, og jeg kom meg over ham. Gutta i garderoben sa det muligens var frispark, men jeg er lykkelig over at dommeren ikke så det sånn. Jeg må se det på nytt for å gjøre meg opp en egen mening, sier Barry selv ifølge BBC.

KJEMPEMISS: I 92 minutter handlet kampen om misbrukte City-muligheter. Carlos Tevez bommet på den kanskje aller største sjansen i første omgang. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX
KJEMPEMISS: I 92 minutter handlet kampen om misbrukte City-muligheter. Carlos Tevez bommet på den kanskje aller største sjansen i første omgang. Foto: JON SUPER, AP / NTB SCANPIX Vis mer

Manchester City dominerte kampen fra første stund, men gjestene forsvarte seg innbitt, og klarte å begrense antall sjanser for de lyseblå.

Den aller største muligheten før pause sto Carlos Tevez for, men avslutningen fra kort, skrått hold gikk rett på keeper Adam Federici, og returen fra samme argentiner bommet på mål.

City spilte seg flere ganger fint inn i feltet med kjapt kortpasningsspill, men den avgjørende pasningen ble gjerne for upresis. Ved en anledning ble kanskje City også snytt for straffe, da Yaya Toure ble dratt ned i feltet etter fint forspill av Tevez og Sergio Agüero.

City fortsatte dominansen i andre omgang, men som før pause endte de fleste angrepene i en upresis pasning som ble brutt av en av de for anledningen helgule Reading-spillerne.

Men to minutter på overtid kom altså scoringen endelig for City, et mål som forhindrer at Manchester United kan lage alt for stor luke på tabelltoppen når de møter Swansea borte i morgen.

Nå er forskjellen tre poeng, om United vinner i Wales i morgen, er avstanden tilbake på seks poeng.