Barry mister EM med skade

Jagielka kalles inn som erstatter.

MISTER EM: Gareth Barry (t.v.) mister EM-sluttspillet i Polen og Ukraina på grunn av en muskelavriving i magemuskulaturen.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MISTER EM: Gareth Barry (t.v.) mister EM-sluttspillet i Polen og Ukraina på grunn av en muskelavriving i magemuskulaturen.Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Gareth Barry mister EM-sluttspillet på grunn av skaden han pådro seg i lørdagens privatlandskamp mellom Norge og England på Ullevaal.

Manchester City-spilleren kom inn for Steven Gerrard ved pause, men måtte gi seg snaut kvarteret før slutt. Nå bekrefter Det engelske fotballforbundet at bildene viser en avrivning i den lavere delen av magemuskulaturen, melder thefa.com.

Evertons Phil Jagielka, som spilte hele kampen mot Norge som midtstopper, kalles nå inn som erstatter i EM-troppen.

- Jeg er veldig skuffet over å miste Gareth. Ikke bare var han en del av min opprinnelige 23-mannstropp, men han har også vært en prominent del av det engelske landslaget de siste årene. Jeg vet hvor mye han ønsket å være en del av sluttspillet, men jeg er helt sikker på at han også kommer til å ha en framtredende rolle for England også etter EM. Jeg ønsker ham god og snarlig bedring, sier landslagssjef Roy Hodgson i en pressemelding.

31 år gamle Barry er den andre spilleren fra Hodgsons opprinnelige tropp som motvillig har måttet melde avbud til mesterskapet. Torsdag brakk keeperreserve John Ruddy fingeren og ble erstattet av 18-åringen Jack Butland.

De endelige EM-troppene må meldes inn til Uefa innen klokka 12 i morgen ettermiddag.